Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων
Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων

Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων

Δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τρίτης ηλικίας σε θέματα προστασίας από απάτες και κλοπές εις βάρους τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας .

Διαστάσεις μείζονος κοινωνικού προβλήματος τείνει να προσλάβει η από επιτήδειους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ενημέρωσης και την ευάλωτη θέση, λόγω ηλικίας, αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, ή πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστ. Μπατζιάκας, «Οι , σύμφωνα με πληροφορίες που μας δίνουν από την , υποδύονται άλλοτε αστυνομικούς, άλλοτε γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους και τηλεφωνούν στα στοχευμένα θύματά τους, ή εμφανίζονται στα των υποψήφιων θυμάτων, προσποιούμενοι ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό, συνήθως κάποιου ανήλικου παιδιού.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις αναπόφευκτες ποινικές του συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών…ανάλογα με την ευπιστία και τη δεκτικότητα των ηλικιωμένων στους οποίους έχουν απευθυνθεί. Επίσης, βάζουν στη συνομιλία και τρίτα άτομα (το υποτιθέμενο συγγενικό πρόσωπο) που ζητάει τη βοήθειά τους, κάτι που δύσκολα, σε κατάσταση πανικού, μπορεί να ξεχωρίσει ένας άνθρωπος στον οποίο ασκείται ψυχολογική πίεση.

Το σκηνικό, όταν πείθονται τα θύματα, διαμορφώνεται ως εξής: περνάνε οι ίδιοι από το σπίτι, ή δίνουν ραντεβού σε κάποιο κοντινό στο σπίτι, χώρο.

Για να προστατέψουμε, λοιπόν αυτή την ευαίσθητη και ιδιαίτερα ευάλωτη Τρίτη ηλικία, σε συνεργασία με την , την οποία και ευχαριστούμε για την άψογη, πρόθυμη και απλόχερη συνεργασία τους, προγραμματίσαμε μία σειρά από ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σε όλα τα ΚΑΠΗ του ευρύτερου Δήμου Βόλου, όπου αρμόδιοι αστυνομικοί υπάλληλοι θα συμβουλέψουν τα μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, για το τι πρέπει να προσέχουν και τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΟΥ –Ν. ΙΩΝΙΑΣ-ΑΓΡΙΑΣ

 1. ΚΑΠΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (ΚΑΙΣΑΡΙΑΣ –ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ), Δευτέρα 13/6/2016 και 10:30.
  1. ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ( ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ), Τριτη 14/6/2016 και 10:30.

  2. ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9), Τετάρτη 15/6/2016 και ώρα 10:30.

  3. KΑΠΗ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (ΠΛ. Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ), Πέμπτη 16/6/2016 και ώρα 10:30.

  4. ΚΑΠΗ ΜΥΤΙΛΙΝΗΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΥΡΙΛΛΟΥ) , Παρασκευή 17/6/2016 και ώρα 10:30.

  5. ΚΑΠΗ ΤΣΙΓΑΝΤΕ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΓΑΝΤΕ), Τρίτη 21/6/2016 και ώρα 10:30.

  6. ΚΑΠΗ ΑΓΡΙΑΣ (Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α.), Τετάρτη 22/6/2016 και ώρα 10:30.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

 • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

 • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση