Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων
Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων

Εκδηλώσεις πληροφόρησης ηλικιωμένων πολιτών για αποφυγή απατεώνων

Δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τρίτης ηλικίας σε θέματα προστασίας από και κλοπές εις βάρους τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας .

Διαστάσεις μείζονος κοινωνικού προβλήματος τείνει να προσλάβει η εξαπάτηση ηλικιωμένων από επιτήδειους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ενημέρωσης και την ευάλωτη θέση, λόγω ηλικίας, αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, ή πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστ. Μπατζιάκας, «Οι δράστες , σύμφωνα με πληροφορίες που μας δίνουν από την Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας, υποδύονται άλλοτε αστυνομικούς, άλλοτε γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους και τηλεφωνούν στα στοχευμένα θύματά τους, ή εμφανίζονται στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, προσποιούμενοι ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του , με συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό, συνήθως κάποιου ανήλικου παιδιού.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις αναπόφευκτες ποινικές του συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών…ανάλογα με την ευπιστία και τη δεκτικότητα των ηλικιωμένων στους οποίους έχουν απευθυνθεί. Επίσης, βάζουν στη συνομιλία και τρίτα άτομα (το υποτιθέμενο συγγενικό πρόσωπο) που ζητάει τη βοήθειά τους, κάτι που δύσκολα, σε κατάσταση πανικού, μπορεί να ξεχωρίσει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος στον οποίο ασκείται ψυχο πίεση.

Το σκηνικό, όταν πείθονται τα , διαμορφώνεται ως εξής: περνάνε οι ίδιοι από το σπίτι, ή δίνουν ραντεβού σε κάποιο κοντινό στο σπίτι, χώρο.

Για να προστατέψουμε, λοιπόν αυτή την ευαίσθητη και ιδιαίτερα ευάλωτη Τρίτη ηλικία, σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας, την οποία και ευχαριστούμε για την άψογη, πρόθυμη και απλόχερη συνεργασία τους, προγραμματίσαμε μία σειρά από ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σε όλα τα ΚΑΠΗ του ευρύτερου Δήμου Βόλου, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι θα συμβουλέψουν τα μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, για το τι πρέπει να προσέχουν και τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από , κλοπές και ληστείες σε βάρος τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΟΥ –Ν. ΙΩΝΙΑΣ-ΑΓΡΙΑΣ

  1. ΚΑΠΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (ΚΑΙΣΑΡΙΑΣ –ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ), Δευτέρα 13/6/2016 και 10:30.
    1. ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ( ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ), Τριτη 14/6/2016 και 10:30.

    2. ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9), Τετάρτη 15/6/2016 και ώρα 10:30.

    3. KΑΠΗ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (ΠΛ. Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ), Πέμπτη 16/6/2016 και ώρα 10:30.

    4. ΚΑΠΗ ΜΥΤΙΛΙΝΗΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΚΥΡΙΛΛΟΥ) , Παρασκευή 17/6/2016 και ώρα 10:30.

    5. ΚΑΠΗ ΤΣΙΓΑΝΤΕ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΓΑΝΤΕ), Τρίτη 21/6/2016 και ώρα 10:30.

    6. ΚΑΠΗ ΑΓΡΙΑΣ (Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΠΑΡΕΟΥ Α.), Τετάρτη 22/6/2016 και ώρα 10:30.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση