Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά
Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά

Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά

Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τόσο στους αγρούς όσο και στον οικισμό στο Τρίκερι, όπως γίνεται παραδοσιακά πολλά χρόνια τώρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την εφετινή πρωτομαγιά.

Στην εκδήλωση αυτή, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού αλλά και άνδρες φορούν την υπέροχη παραδοσιακή τους φορεσιά [όπως κάνουν την Παρασκευή του Πάσχα στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής], φτιάχνουν ανθοδέσμες από διάφορα λουλούδια τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Τα τραγούδια και οι χοροί ξεκινούν από τους αγρούς και ολοκληρώνονται στην του χωριού. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή διασώζονται μέχρι σήμερα πολλά παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία είναι αφιερωμένα στην άνοιξη, την ανθοφορία, αλλά και αποτελεί παράλληλα μία ωδή προς τις γυναίκες του Τρικερίου, οι οποίες μέσα από πολλές δυσκολίες διατήρησαν την ζωή και την παράδοση στην περιοχή.

Σαν επιστέγασμα, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού, την πρωτομαγιά κάνουν στεφάνια από λουλούδια, τα οποία αναρτούν στην πόρτα του σπιτιού με μια κορδέλα ροζ ή κόκκινη. Το στεφάνι αυτό παραμένει εκεί μέχρις ότου να ξεραθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση