Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά
Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά

Εκδήλωση στο Τρίκερι για την Πρωτομαγιά

Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τόσο στους αγρούς όσο και στον οικισμό στο , όπως γίνεται παραδοσιακά πολλά χρόνια τώρα, θα πραγματοποιηθεί για την εφετινή πρωτομαγιά.

Στην αυτή, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού αλλά και φορούν την υπέροχη τους φορεσιά [όπως κάνουν την Παρασκευή του Πάσχα στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής], φτιάχνουν ανθοδέσμες από διάφορα λουλούδια τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Τα και οι χοροί ξεκινούν από τους αγρούς και ολοκληρώνονται στην του χωριού. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή διασώζονται μέχρι σήμερα πολλά παραδοσιακά , τα οποία είναι αφιερωμένα στην άνοιξη, την ανθοφορία, αλλά και αποτελεί παράλληλα μία ωδή προς τις γυναίκες του Τρικερίου, οι οποίες μέσα από πολλές δυσκολίες διατήρησαν την και την παράδοση στην περιοχή.

Σαν επιστέγασμα, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού, την πρωτομαγιά κάνουν από λουλούδια, τα οποία αναρτούν στην πόρτα του σπιτιού με μια κορδέλα ροζ ή κόκκινη. Το στεφάνι αυτό παραμένει εκεί μέχρις ότου να ξεραθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση