Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εγκαινιάστηκε ο 2ος Ξενώνας Αστέγων στην Άλλη Μεριά
Εγκαινιάστηκε ο 2ος Ξενώνας Αστέγων στην  Άλλη Μεριά

Εγκαινιάστηκε ο 2ος Ξενώνας Αστέγων στην Άλλη Μεριά

ΞΕΝΩΝΑΣ2

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ατάσσα Μορφογιάννη . Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του πλέγματος των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που παρέχει στους δημότες.

Στο νέο ξενώνα θα φιλοξενηθούν άμεσα (θα μεταφερθούν από τον ξενώνα της Νεάπολης), εννιά άτομα και συγκεκριμένα οικογένειες, ενώ η συνολική δυναμική της νέας δομής αγγίζει τα 14 άτομα. Στους φιλοξενούμε παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, σίτιση και ένδυση. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές ς. Στοχεύει, δηλαδή, στο να προσφέρει ένα ενδιάμεσο βήμα που θα οδηγήσει σε πιο οριστικές και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Ο Δήμαρχος Βόλου από την πλευρά του ευχήθηκε να μην ήταν αναγκαία η λειτουργία τέτοιων δομών ωστόσο τόνισε πως στις παρούσες συνθήκες ο Δήμος δεν θα μπορούσε να μην σταθεί αρωγός τέτοιων προσπαθειών. “Στηρίζουμε τους άστεγους, τους ανθρώπους, τις οικογένειες, που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο λόγω της οικονομικής κρίσης. Ενισχύουμε τους ανήμπορούς συμπολίτες μας και αυτό το κάνουμε έμπρακτα ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές”, τόνισε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην που επέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς, όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο κτίριο είχε εγκαινιαστεί ως Πνευματικό Κέντρο στην μνήμη του Θανάση Νάκου ωστόσο ουδέποτε λειτούργησε. “Είχαν γίνει εγκαίνια εδώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην μνήμη του φίλου μου του Θανάση Νάκου. Έκαναν τα εγκαίνια, έκοψαν την κορδέλα, έκλεισαν την πόρτα και δεν ξαναλειτούργησε ποτέ. Αυτή είναι η Ελλάδα και για αυτό οδηγηθήκαμε εδώ, για τις κάμερες και για τις εντυπώσεις. Εμείς λοιπόν σήμερα, μετά και από πρωτοβουλία της προέδρου και της αροέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ανοίγουμε αυτό το κτίριο και το δίνουμε στον κόσμο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αναξιοπαθούντων”, επισήμανε ο κ. Μπέος.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  τόνισε πως ο όλο και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που μένουν άστεγοι δημιούργησε την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργία και δεύτερου ξενώνα σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα στατιστικά αυτή την στιγμή στον Βόλο περίπου 70 άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο. “Κάποιοι από αυτούς είναι εκ πεποιθήσεως άστεγοι και δεν θέλουν να μπουν σε ξενώνες αλλά οι περισσότεροι ζουν στα όρια της φτώχιας και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Είναι μια κίνηση που κάνουμε στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε με τον Δήμαρχο από τον οποίο έχουμε την απόλυτη συμπαράσταση και συνεργασία. Χωρίς αυτόν άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε γιατί οι ξενώνες δεν λειτουργούν με κρατικά κονδύλια”.

Η κ. Μορφογιάννη ενημέρωσε επίσης πως με την μεταφορά των εννιά ατόμων από τον ξενώνα της Νεάπολης στη νέα δομή θα ελαφρυνθεί ο πρώτος ξενώνας και θα ανοίξουν θέσεις καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν 50 άτομα σε αναμονής ενώ πρέπει να αναφερθεί πως οι ανάγκες των δομών εξυπηρετούνται από το υπάρχον προσωπικό.

Τέλος η εκπρόσωπος τύπου των Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη την πρόεδρο και την αρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη καθώς και τον Δήμαρχο Βόλου. “Αξίζουν συγχαρητήρια για την δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου που ήταν κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πως στην παρούσα περίοδο της μεγάλης οικονομικής ς, όπου δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι άστεγοι και δεν έχουν την αγκαλιά μιας οικογένειας, τα συγκεκριμένα κέντρα αποτελούν οάσεις ασφάλειας και ελπίδας. Βεβαίως δεν θα ευχηθώ να γίνουν κι άλλα κέντρα, αντίθετα θα ευχηθώ να κλείσουν και τα ήδη υπάρχοντα και η χώρα μας να βγει από την τεράστια οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται και να βαδίσει την οδό της ς και της ευημερίας”.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση