Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Εφαρμογή για τη ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων
Εφαρμογή για τη ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων

Εφαρμογή για τη ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων

Την PwC επέλεξαν οι τράπεζες ως σύμβουλο που θα κάνει τη μελέτη για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα στηθεί για να υποστηρίξει τη ρύθμιση των επιχειρηματικών χρεών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η εφαρμογή που θα δημιουργήσουν οι τράπεζες θα πρέπει να «κουμπώσει» με τη βάση δεδομένων της «Τειρεσίας», αλλά και την εφαρμογή που στήνεται από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, η οποία συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για αυτόν τον σκοπό. Ζητούμενο για όλους τους εμπλεκομένους είναι η έγκαιρη προετοιμασία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χαθεί επιπλέον χρόνος και οι αιτήσεις που θα κάνουν οι επιχειρήσεις να παραλαμβάνονται με τον παραδοσιακό χειροκίνητο τρόπο, δημιουργώντας αλαλούμ από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νόμου. Πρόκειται για κάτι που ακούγεται ωραίο μεν, αλλά που δεν φαίνεται και τόσο εφικτό για καμία πλευρά.

Μετά τις αλυσίδες , που πρώτες διαπίστωσαν σημαντική μείωση πωλήσεων σε βασικά είδη διατροφής (γάλα, κρέας, τυροκομικά), το ίδιο πρόβλημα διαπιστώνουν και εισηγμένες στον κλάδο της συσκευασίας, που είναι οι βασικοί προμηθευτές των βιομηχανιών τροφίμων. Στις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις τους για το 2016 αναφέρουν ότι «ο κλάδος τροφίμων, παρά το γεγονός ότι πλήττεται παραδοσιακά λιγότερο από οποιαδήποτε οικονομική κρίση, η παρούσα κρίση και η ύφεση που μαστίζουν την εγχώρια αγορά και, λόγω των capital controls, έχουν ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα η τάση μείωσης της ζήτησης στην εγχώρια αγορά και το 2017». Γι' αυτόν τον λόγο, οι εταιρείες αναμένουν να επηρεαστούν τα αποτελέσματά τους φέτος.

Τη θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων, κατά το πρότυπο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και 25 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Βάσει στοιχείων από μελέτη του ΙΟΒΕ, οι τουριστικές αφίξεις στον τόπο γυρισμάτων αμέσως μετά την προβολή των ταινιών στο εξωτερικό σημείωσαν αύξηση από 12,5% έως 14%. Μία και μόνο μεγάλη ξένη παραγωγή μπορεί να συντηρήσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πάνω από 755 θέσεις εργασίας και να αυξήσει κατά 8 εκατ. ευρώ τα έσοδα του κράτους από φόρους και εισφορές.

Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ο κ. Παπαδημητρίου

Σε γνωστά για τον ίδιο μέρη θα βρεθεί τον Απρίλιο ο κ. . Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θα βρίσκεται από τις 20 έως τις 24 Απριλίου στις , και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού στις θα είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στην Ουάσιγκτον, στις 21-23 Απριλίου. Ο κ. Παπαδημητρίου θα έχει και συναντήσεις με διάφορους θεσμικούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Διατεθειμένος να ασχοληθεί προσωπικά με τα θέματα του τουρισμού, διατηρώντας κατ' ιδίαν τακτική επαφή με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δείπνο με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και των 14 κλαδικών φορέων-μελών του.

Όπως μετέφεραν στην «Κ» συμμετέχοντες στο δείπνο, ο αντιλήφθηκε την ανάγκη προώθησης με ταχείς ρυθμούς του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό και με όρους που θα είναι ελκυστικοί για την υλο επενδύσεων. Πάντως, η πραγματο του δείπνου στο ξενοδοχείο Electra Μetropolis είχε και συμβολικό χαρακτήρα για τον πρωθυπουργό, καθώς «επέστρεψε» σε ένα που παλαιότερα στέγαζε το υπουργείο Παιδείας και στο οποίο κατέληγε κατά τα φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση