Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Δράσεις προτείνει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”
Δράσεις προτείνει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”

Δράσεις προτείνει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι προτείνει το “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, τονίζοντας ότι για να υλοποιηθούν τα παρακάτω απαιτείται η συμμετοχή και η βοήθεια όλων.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κ.λπ.), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κ.λπ.

Επίσης ένας άλλος τομέας αφορά τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κ.λπ.

Αθλητικές δράσεις

Σύλλογοι / μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δοκιμάσει το άθλημα, κυρίως τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο.

Δράσεις σχετικές με την Υγεία

Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες ς, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Δράσεις σχετικές με την τέχνη

Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχουμε να προσφέρουμε σαν πόλη.

Δράσεις σχετικές με το

Μπορούν να πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.λπ.

Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη εθελοντισμού, αθλητισμού, ανθρωπισμού και ευαισθητος με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητο των νέων σε κοινωνικά θέματα.

"Αλιεύοντας" την είδηση