Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Δράσεις αλληλεγγύης σωματείων του Βόλου
Δράσεις αλληλεγγύης σωματείων του Βόλου

Δράσεις αλληλεγγύης σωματείων του Βόλου

Από την Πέμπτη 22/4, μέλη ταξικών σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης προς τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Με συνεργεία έξω από τα της πόλης, μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις , έκαναν συζητήσεις και καλούσαν τον κόσμο να προσφέρει τρόφιμα και είδη καθαριότητας για ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ήταν συγκινητική και από το υστέρημά τους πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν.

Ακόμα κρεοπώλες πρόσφεραν κρέατα αλλά και ιδιώτες πρόσφεραν διάφορα προϊόντα ή και χρήματα για να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για τον σκοπό της αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση των σωματείων ανάμεσα στα άλλα έλεγε: «Τα σωματεία μας, από την αρχή της πανδημίας έχουν μπει μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής όλου του λαού. Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την προάσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Σήμερα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία με αφορμή την πανδημία έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στα δικαιώματά μας, χρειάζεται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής που έχουν ανάγκη, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, που τους κόβουν το ρεύμα, που ζουν με τον φόβο της κατάσχεσης, την ανεργία και τους μισθούς ψίχουλα.
Όλοι μια γροθιά συγκεντρώνουμε είδη διατροφής, είδη καθαρισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.»

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η λαϊκή οικογένεια χρειάζεται ένα γερό αποκούμπι: ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, μέσα από τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, τις επιτροπές ανέργων. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που δε παζαρεύει τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα! Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να περιμένει!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας..

Η οργάνωση της αλληλεγγύης βρίσκεται σε προτεραιότητα, να μη βρεθεί καμιά και κανένας μόνος του στη νέα κατάσταση που δημιουργείται και η οποία με βεβαιότητα θα χειροτερέψει για το λαό. Με τη δική μας επιτροπή αλληλεγγύης βοηθάμε ταξικά και διεκδικητικά όσους έχουν ανάγκη.

Ήδη μοιράστηκαν σε αρκετές οικογένειες όλα όσα συγκεντρώθηκαν και συνεχίζουμε την προσπάθεια και το επόμενο διάστημα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση