Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»
Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Από τα 350 εκατ. στα 700 εκατ.

Το διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» από τα 350 εκατ. στα 700 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη, μιλώντας στον ο υπουργός Ενέργειας ιώργος Σταθάκης.

Στόχος να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Συνεχίστηκε πάντως χθες με προτα, για τρίτη ημέρα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» στις πέντε , Ηπείρου, ς, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν για να υποβάλλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά. ια τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%. Οριστικοποιήθηκαν ήδη 11.181 αιτήσεις, που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

Στις τρεις , Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση