Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Δημιουργική παρέμβαση στα προσφυγόπουλα στου ΜΟΖΑ
Δημιουργική παρέμβαση στα προσφυγόπουλα στου ΜΟΖΑ

Δημιουργική παρέμβαση στα προσφυγόπουλα στου ΜΟΖΑ

Από τον Δημοκρτικό Σύλλογο Γυνικών Ν. Μαγνησίας και την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Σήμερα το απόγευμα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας και της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου επισκέφτηκαν τους στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ,  όπου απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με μια δημιουργική δραστηριότητα.

Τους διάβασαν το παραμύθι « Το κανόνι της ς» από το της Φρόσως Χατόγλου «Καλημέρα »,  ενώ παράλληλα το μετέφραζε  μεταφραστής.

Το παραμύθι αναφερόταν σ' ένα κανόνι που ήταν άγριο και δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι έχουμε ειρήνη και δεν μπορεί να σκορπάει πια τον τρόμο.

Επίσης δεν ήθελε να πει καλημέρα σε μια μαργαρίτα που είχε φυτρώσει πάνω του. Τελικά μαλάκωσε , πείστηκε  να καλημερίσει το λουλούδι και τότε χιλιάδες λουλούδια συγκεντρώθηκαν πανω του και του έλεγαν καθημερινά χιλιάδες καλημέρες. Κι εκείνο απαντούσε «καλημέρα» και ήταν σαν να έλεγε « Καλημέρα ειρήνη».

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και έκοψαν λουλούδια και τα κόλλησαν πάνω στο κανόνι κάνοντάς το από κατάμαυρο, πολύχρωμο.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του γιορτασμού της ς την οποία φέτος τιμούν δυναμώνοντας την τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επιπτώσεις τους στους λαούς, που είναι η ,  ο ξεριζωμός, η προσφυγιά.

Τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση