Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»
Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Η και Θρησκευμάτων είχε προγραμματισμένη ενημέρωσης και συνεργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου , στις 3.00 μ.μ., στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το φλέγον και χρόνιο ζήτημα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου .

Με δεδομένη την σταθερή και διαχρονική ανάγκη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να λυθεί το χρονίζον αυτό θέμα, η κ. Μακρή ζήτησε από τον κ. Τσιάρα αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

Ο υπουργός την πληροφόρησε για τα εξαιρετικά ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, που ισχύουν για την απορρόφηση των κονδυλίων, μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να ανεγερθεί μεγάλος αριθμός Δικαστικών Μεγάρων, στην επικράτεια, και, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στην κ. Μακρή, ότι η Διϋπουργική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα με θέμα την ανάθεση και κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων. Στην συνεδρίαση, αυτή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις των μεγάρων, που θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της υλοποίησης μέσω ΣΔΙΤ. Εάν μέχρι, τότε δεν έχει κατατεθεί για το Δικαστικό Μέγαρο υλοποιήσιμη πρόταση, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και τεχνικά ώριμη σύμφωνα με τις αρμόδιες του Υπουργείου, ο κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων δεν είναι απλώς ορατός αλλά και βέβαιος.

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε στην κ. Μακρή την θέλησή του να στηρίξει την τοπική επιλογή ώστε να αποκτήσει ο το δικαστικό μέγαρο, που του αξίζει και που δικαιούται.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον υπουργό για την μέχρι σήμερα, προθυμία του να βοηθήσει στην υλοποίηση του πάγιου και διαρκούς αιτήματος του Νομού και επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο όσο και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου  Χ. Στρατηγόπουλο αλλά και με την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου . Ρετζελά, στους οποίους  έθεσε την αναγκαιότητα να υποβληθεί, το ταχύτερο δυνατό πρόταση, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση