Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»
Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου , στις 3.00 μ.μ., στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το φλέγον και χρόνιο ζήτημα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου .

Με δεδομένη την σταθερή και διαχρονική ανάγκη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να λυθεί το χρονίζον αυτό θέμα, η κ. Μακρή ζήτησε από τον κ. Τσιάρα αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

Ο υπουργός την πληροφόρησε για τα εξαιρετικά ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, που ισχύουν για την απορρόφηση των κονδυλίων, μέσω , ώστε να ανεγερθεί μεγάλος αριθμός Δικαστικών Μεγάρων, στην επικράτεια, και, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στην κ. Μακρή, ότι η Διϋπουργική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα με θέμα την ανάθεση και κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων. Στην συνεδρίαση, αυτή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις των μεγάρων, που θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της υλοποίησης μέσω . Εάν μέχρι, τότε δεν έχει κατατεθεί για το υλοποιήσιμη πρόταση, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και τεχνικά ώριμη σύμφωνα με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ο κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων δεν είναι απλώς ορατός αλλά και βέβαιος.

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε στην κ. Μακρή την θέλησή του να στηρίξει την τοπική ώστε να αποκτήσει ο το δικαστικό μέγαρο, που του αξίζει και που δικαιούται.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον υπουργό για την μέχρι σήμερα, προθυμία του να βοηθήσει στην υλοποίηση του πάγιου και διαρκούς αιτήματος του Νομού και επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο Αχ. Μπέο όσο και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου   Χ. Στρατηγόπουλο αλλά και με την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Α. Ρετζελά, στους οποίους  έθεσε την αναγκαιότητα να υποβληθεί, το ταχύτερο δυνατό πρόταση, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση