Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»
Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Ζέττα Μακρή:«Άμεση ενεργοποίηση εμπλεκομένων για την υπόδειξη οικοπέδου για το Δικαστικό Μέγαρο»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή είχε προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, στις 3.00 μ.μ., στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το φλέγον και χρόνιο ζήτημα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Με δεδομένη την σταθερή και διαχρονική ανάγκη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να λυθεί το χρονίζον αυτό θέμα, η κ. Μακρή ζήτησε από τον κ. Τσιάρα αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

Ο υπουργός την πληροφόρησε για τα εξαιρετικά ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, που ισχύουν για την απορρόφηση των κονδυλίων, μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να ανεγερθεί μεγάλος αριθμός Δικαστικών Μεγάρων, στην επικράτεια, και, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στην κ. Μακρή, ότι η Διϋπουργική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα με θέμα την ανάθεση και κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων. Στην συνεδρίαση, αυτή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις των μεγάρων, που θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της υλοποίησης μέσω ΣΔΙΤ. Εάν μέχρι, τότε δεν έχει κατατεθεί για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου υλοποιήσιμη πρόταση, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και τεχνικά ώριμη σύμφωνα με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ο κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων δεν είναι απλώς ορατός αλλά και βέβαιος.

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε στην κ. Μακρή την θέλησή του να στηρίξει την τοπική επιλογή ώστε να αποκτήσει ο Βόλος το δικαστικό μέγαρο, που του αξίζει και που δικαιούται.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον υπουργό για την μέχρι σήμερα, προθυμία του να βοηθήσει στην υλοποίηση του πάγιου και διαρκούς αιτήματος του Νομού και επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο όσο και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου  Χ. Στρατηγόπουλο αλλά και με την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Α. Ρετζελά, στους οποίους  έθεσε την αναγκαιότητα να υποβληθεί, το ταχύτερο δυνατό πρόταση, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι προβληματισμοί των ειδικών και τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων - https://t.co/SyklAsUBv3 -

  • Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου από την Επιτροπή Αγώνα Βόλου - https://t.co/kiSHcNQQSK -

  • Απείλησε εκ νέου ο «Κάμελ» γυναίκα ότι θα της ρίξει βενζίνη - https://t.co/kXxmwUvDtW -

"Αλιεύοντας" την είδηση