Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας
Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Έθεσε ο ς Αθ. Λιούπης

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. ς και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ν. ς και εν γένει το χώρο της Δικαιοσύνης και της εύρυθμης λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Ο ς έθεσε το γνωστό και ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου δικαστικού κτιρίου. Ο υπουργός συμφώνησε απολύτως και εξέφρασε την επιθυμία να υποστηρίξει όποια λύση αποφασίσει ως πιο ενδεδειγμένη, η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί παράγοντες και .

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της έλλειψης στελέχωσης του υ Αλμυρού, που πρέπει να αντιμετωπισθεί για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε, ήταν η πολυπόθητη επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός ανέφερε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί καταρχάς η ψηφιοποίηση όλων των κών διαδικασιών. Μία παράμετρος αυτής της τεχνος αναβάθμισης των Δικαστηρίων, θα είναι και η ηχογράφηση των συνεδριάσεων των ποινικών Δικαστηρίων, κατά τα πρότυπα των πολιτικών Δικαστηρίων και υποσχέθηκε να προχωρήσουν οι προσλήψεις υπαλλήλων δικαστηρίων από τους τρεις πρόσφατους διαγωνισμούς.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης έθεσε το ζήτημα της καταβολής υπερωριών στους δικαστικούς υπαλλήλους και το θέμα της ς του Φ.Π.Α. για τους δικηγόρους.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για την αναγκαία αναμόρφωση του θεσμού της Νομικής Βοήθειας, τόσο ως προς το ύψος του εισοδήματος, που πρέπει να έχει ο πολίτης για να δικαιούται πρόσβαση σε αυτή, όσο και ως προς την ταχύτερη απόδοση των οφειλόμενων αμοιβών στους δικηγόρους που συμμετέχουν στη Νομική βοήθεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση