Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας
Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Έθεσε ο βουλευτής Αθ. Λιούπης

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Αθανάσιος Λιούπης και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ν. και εν γένει το χώρο της Δικαιοσύνης και της εύρυθμης λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Ο βουλευτής έθεσε το γνωστό και ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου δικαστικού κτιρίου. Ο υπουργός συμφώνησε απολύτως και εξέφρασε την επιθυμία να υποστηρίξει όποια λύση αποφασίσει ως πιο ενδεδειγμένη, η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί παράγοντες και φορείς.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της έλλειψης στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, που πρέπει να αντιμετωπισθεί για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε, ήταν η πολυπόθητη επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός ανέφερε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί καταρχάς η ψηφιοποίηση όλων των δικαστηριακών διαδικασιών. Μία παράμετρος αυτής της τεχνολογικής αναβάθμισης των Δικαστηρίων, θα είναι και η ηχογράφηση των συνεδριάσεων των ποινικών Δικαστηρίων, κατά τα πρότυπα των πολιτικών Δικαστηρίων και υποσχέθηκε να προχωρήσουν οι προσλήψεις υπαλλήλων δικαστηρίων από τους τρεις πρόσφατους διαγωνισμούς.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης έθεσε το ζήτημα της καταβολής υπερωριών στους δικαστικούς υπαλλήλους και το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α. για τους δικηγόρους.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για την αναγκαία αναμόρφωση του θεσμού της Νομικής Βοήθειας, τόσο ως προς το ύψος του εισοδήματος, που πρέπει να έχει ο πολίτης για να δικαιούται σε αυτή, όσο και ως προς την ταχύτερη απόδοση των οφειλόμενων αμοιβών στους δικηγόρους που συμμετέχουν στη Νομική βοήθεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση