Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας
Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Υπόψη του υπουργού τα δικαστικά θέματα της Μαγνησίας

Έθεσε ο βουλευτής

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ν. Μαγνησίας και εν γένει το χώρο της Δικαιοσύνης και της εύρυθμης λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Ο βουλευτής έθεσε το γνωστό και ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου , το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου δικαστικού κτιρίου. Ο συμφώνησε απολύτως και εξέφρασε την επιθυμία να υποστηρίξει όποια λύση αποφασίσει ως πιο ενδεδειγμένη, η τοπική και οι τοπικοί παράγοντες και .

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της έλλειψης στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, που πρέπει να αντιμετωπισθεί για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε, ήταν η πολυπόθητη επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Ο ανέφερε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί καταρχάς η ψηφιοποίηση όλων των δικαστηριακών διαδικασιών. Μία παράμετρος αυτής της τεχνολογικής αναβάθμισης των Δικαστηρίων, θα είναι και η ηχογράφηση των συνεδριάσεων των ποινικών Δικαστηρίων, κατά τα πρότυπα των πολιτικών Δικαστηρίων και υποσχέθηκε να προχωρήσουν οι προσλήψεις υπαλλήλων δικαστηρίων από τους τρεις πρόσφατους διαγωνισμούς.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης έθεσε το ζήτημα της καταβολής υπερωριών στους δικαστικούς υπαλλήλους και το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α. για τους δικηγόρους.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για την αναγκαία αναμόρφωση του θεσμού της Νομικής Βοήθειας, τόσο ως προς το ύψος του εισοδήματος, που πρέπει να έχει ο πολίτης για να δικαιούται σε αυτή, όσο και ως προς την ταχύτερη απόδοση των οφειλόμενων αμοιβών στους δικηγόρους που συμμετέχουν στη Νομική .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση