Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής Σταγιατών
Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής  Σταγιατών

Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής Σταγιατών

Δεν έχει μικροβιακή επιβάρυνση το της πηγής των Σταγιατών, σύμφωνα με μετρήσεων που παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο η συνήγορος της Κίνησης Πολιτών για το , Ελένη Κατσάρου, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν της περιοχής.

Σύμφωνα με την κα. Κατσάρου η μέτρηση έγινε στην πηγή, καθώς πλέον το νερό του χωριού χλωριώνεται, ενώ εκτίμησε ότι η επιμόλυνση του νερού γίνεται στο δίκτυο ύδρευσης ή στις δεξαμενές και αυτές είναι που πρέπει να φροντίσει η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο γιατρός στο του Βόλου, Ι. Γκόλτσιος, που κατέθεσε εκ μέρους των κατοίκων, ζήτησε η ΔΕΥΑΜΒ να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο δίκτυο, στις πηγές και στις δεξαμενές και μετά να προβεί σε , χωρίς το χλωριωτή.

Ο συνήγορος της ΔΕΥΑΜΒ, Αντ. Ξηρός, επισήμανε ότι όσα ισχυρίζονται οι στην αίτησή τους δεν ευσταθούν νομικά ενώ σύμφωνα με το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Βαγγ. Γαλανόπουλο, ο βιολόγος-χημικός της επιχείρησης δήλωσε άγνοια για πολλά από τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε.

“Στην της δικηγόρου μας, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν μετρά το υπολλειμματικό χλώριο μετά την τοποθέτηση του χλωριωτή, εκείνος είπε ότι οι κάτοκοι έχουν κλείσει τη βρύση από την οποία λαμβάνονται τα δείγματα. Η μας όμως του παρουσίασε από δύο βρύσες στο χωριό που έκανε η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ, άρα θα μπορούσαν να έχουν κάνει μέτρηση και για το υπολλειμματικό χλώριο. Επιπλέον ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει ενδεικτική τιμή για το υπολλειμματικό χλώριο” ανέφερε ο κ. Γαλανόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κατοίκους των Σταγιατών που τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση