Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής Σταγιατών
Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής  Σταγιατών

Xωρίς μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής Σταγιατών

Δεν έχει μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής των Σταγιατών, σύμφωνα με αποτελέσματα μετρήσεων που παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο η συνήγορος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Ελένη Κατσάρου, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την κα. Κατσάρου η μέτρηση έγινε στην πηγή, καθώς πλέον το νερό του χωριού χλωριώνεται, ενώ εκτίμησε ότι η επιμόλυνση του νερού γίνεται στο δίκτυο ύδρευσης ή στις δεξαμενές και αυτές είναι που πρέπει να φροντίσει η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο γιατρός στο Νοσοκομείο του Βόλου, Ι. Γκόλτσιος, που κατέθεσε εκ μέρους των κατοίκων, ζήτησε η να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο δίκτυο, στις πηγές και στις δεξαμενές και μετά να προβεί σε μετρήσεις, χωρίς το χλωριωτή.

Ο συνήγορος της ΔΕΥΑΜΒ, Αντ. Ξηρός, επισήμανε ότι όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι στην αίτησή τους δεν ευσταθούν νομικά ενώ σύμφωνα με το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Βαγγ. Γαλανόπουλο, ο βιολόγος-χημικός της επιχείρησης δήλωσε άγνοια για πολλά από τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε.

“Στην ερώτηση της δικηγόρου μας, γιατί η δεν μετρά το υπολλειμματικό χλώριο μετά την τοποθέτηση του χλωριωτή, εκείνος είπε ότι οι κάτοκοι έχουν κλείσει τη βρύση από την οποία λαμβάνονται τα δείγματα. Η δικηγόρος μας όμως του παρουσίασε μετρήσεις από δύο βρύσες στο χωριό που έκανε η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ, άρα θα μπορούσαν να έχουν κάνει μέτρηση και για το υπολλειμματικό χλώριο. Επιπλέον ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει ενδεικτική τιμή για το υπολλειμματικό χλώριο” ανέφερε ο κ. Γαλανόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κατοίκους των Σταγιατών που τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση