Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη για τα λεγόμενα «στημένα ματς» στο ποδόσφαιρο
Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη για τα λεγόμενα «στημένα ματς» στο ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη για τα λεγόμενα «στημένα ματς» στο ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη που αφορά «στημένους ποδοσφαιρικούς», υπόθεση που λογοδοτούν 28 κατηγορούμενοι, παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, .

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των 28 παραγόντων αφορά κατά περίσταση το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς οι επίμαχοι περιλαμβάνονταν σε στοιχηματισμό και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Σήμερα, από το απουσίαζε η πλειονότητα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, αλλά απόντες ήταν και μάρτυρες.

Τα παιχνίδια που τίθενται υπό δικαστική κρίση είναι το ματς -Βέροια (3-0) που έγινε στις 6-1-2013 και το ματς -Ατρόμητος Αθηνών (2-0) που έγινε στις 4-2-2015.

Στο εδώλιο για την υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη επί επτά χρόνια- καθώς ξεκίνησε να διερευνάται το 2012, κάθονται -μεταξύ άλλων- τότε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, γνωστοί διαιτητές,  και ποδοσφαιριστές.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ο οποίος είχε αποδώσει χαρακτήρα «εγκληματικής οργάνωσης». Η εισαγγελική έρευνα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και τη δικογραφία χειρίστηκε Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής της ΕΠΟ. Το πρώτο βούλευμα για την υπόθεση εκδόθηκε το 2017. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αν από τον Άρειο Πάγο επί αντίστοιχων βουλευμάτων, με η υπόθεση να εισάγεται σήμερα για πρώτη φορά προς .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση