Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Βαριές καταδίκες σε πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων για σωματεμπορία
Βαριές καταδίκες σε πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων για σωματεμπορία

Βαριές καταδίκες σε πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων για σωματεμπορία

ΑΠΕ-

Την κτ με αναστολή και με την αναγνώριση ελαφρυντικού, τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης, από 10 έως 12,5 έτη, για σωματεμπορία.

Το , μετά από αρκετές συνεδριάσεις, αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα, ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας, ιδιοκτήτης μέχρι πριν λίγο καιρό γνωστής αλυσίδας φούρνων, που πλέον ανήκει στην μητέρα του, καθώς και τρεις από τους συνολικά 22 συγκατηγορουμένους του, είναι ένοχοι, για τα βασικά αδικήματα της δικογραφίας, που αφορούν εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία. Έκρινε, παράλληλα κατά πλειοψηφία, πως και στους τέσσερις πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Συγκεκριμένα, ένοχοι κατά το κρίθηκαν, ο πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων, Α.Γ., οι υπάλληλοι του, Μ.Κ. και Ι.Φ. και κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ.Κ. Ένοχη, επίσης, κρίθηκε, για πλημμεληματικές κατηγορίες, μία γυναίκα από τις κατηγορούμενες η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Επιπλέον, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο Μιχαήλ Κ, για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ο A.Γ., για ηθική αυτουργία σε αρπαγή, μαζί με τον Ι. Φ. Ο τελευταίος καταδικάστηκε, επιπλέον και για πλημμεληματικού βαθμού πλαστογραφία μετά χρήσεως. Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της νομιμος εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για όσες αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση, είναι οι εξής: Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών στον επιχειρηματία, κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών στον Μ.Κ., κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών στον Ι.Φ. και τέλος κάθειρξη 10 ετών στον απόστρατο αστυνομικό.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χ και της υποχρεωτικής εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, σε αστυνομικό τμήμα. Επιβλήθηκε, επίσης και χρηματική εγγύηση η οποία για τον επιχειρηματία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ορίστηκαν ποσά, από 20 έως και 70 χιλιάδων ευρώ.

α σημειωθεί, πως σύμφωνα με την κατηγορία η εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να συνέστησε ο επιχειρηματίας είχε σκοπό “την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου “ευρέσεως εργασίας”, με την επωνυμία “WEST LINE”,ιδιοκτησίας της Ν.Μ.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση