Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τρία χρόνια σε 84χρονο επιχειρηματία από την Αττική για χρέη
Τρία χρόνια σε 84χρονο επιχειρηματία από την Αττική για χρέη

Τρία χρόνια σε 84χρονο επιχειρηματία από την Αττική για χρέη

Για χρέη προς την εφορία καταδικάστηκαν χθες δύο επιχειρηματίες από το Βόλο και την Αθήνα, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να τους επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός και τριών ετών αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση το Δικαστήριο έκρινε ένοχο και καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση 12 μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα έναν 64χρονο Βολιώτη, ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης, για χρέη περίπου 115.000€ προς το Δημόσιο.

Το χρονικό διάστημα που δημιουργήθηκαν τα χρέη ήταν η 1η Ιουνίου του 2014, ενώ το παραπάνω ποσό βεβαιώθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2019.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, εκπρόσωπος της ΔΟΥ, που κατέθεσε ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κατηγορούμενος μέχρι τώρα έχει καταβάλλει ένα πολύ μικρό ποσό από το συνολικό χρέος.

Ακόμα το Τριμελές επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή σε 84χρονο κάτοικο Αττικής, διευθύνοντα σύμβουλο εταιρίας για χρέος προς το Δημόσιο που αγγίζει τις 320.000€.

Ο ηλικιωμένος που δικάστηκε ερήμην φέρεται να μην κατέβαλλε το παραπάνω ποσό στην εφορία, για το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2015 έως και τον ίδιο μήνα του 2016, ενώ η βεβαίωση του χρέους έγινε στις 30-5-2016.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση