Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Του “έφαγαν” 3.900 ευρώ για λίπασμα – “μαιμού”
Του “έφαγαν” 3.900 ευρώ για λίπασμα – “μαιμού”

Του “έφαγαν” 3.900 ευρώ για λίπασμα – “μαιμού”

Στα “νύχια” απατεώνων έπεσε Βολιώτης , ο οποίος στις 10 οεμβρίου 2017 κατέβαλε της τάξης των 3.900 ευρώ, ως προκαταβολή, για την προμήθεια λιπάσματος σε 51χρονο Αθηναίο. Ο δράστης έπεισε το ότι μαζί με δύο συνεργούς του 58 και 66 ετών, είχαν στην κατοχή τους μεγάλη τητα λιπάσματος, βάρους περίπου 25 τόνων στο Τελωνείο του .

Μάλιστα ο δράστης για να γίνει πιστευτός, προσποιήθηκε τον τελωνειακό υπάλληλο και σε συνάντησή του με τον 58χρονο επιχειρηματία σε καφέ στην του , παρουσία και των δύο συνεργών του, πήρε τα χρήματα υποσχόμενος ότι σύντομα θα του παραδώσει το λίπασμα.

Στη συνέχεια οι τρεις αποχώρησαν και μετέβησαν σε τσιπουράδικο, όπου έκαναν τη μοιρασιά των χρημάτων. Σύντομα ζήτησαν από το θύμα και άλλα χρήματα (1.000 ευρώ) για το μεταφορικό κόστος, κάτι που παραξένεψε τον επιχειρηματία, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνες.

Ο 51χρονος μετά τη σύλληψή του εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και δήλωσε πως προτίθεται να επιστρέψει στον παθόντα το ποσό που του αφαίρεσε.

Χθες οι τρεις δικάστηκαν ερήμην στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 22 μήνες φυλακή ο καθένας, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση