Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Το πολιτικό προσωπικό στο συνέδριο νομικών για το εργατικό δίκαιο
Το πολιτικό προσωπικό στο συνέδριο νομικών για το εργατικό δίκαιο

Το πολιτικό προσωπικό στο συνέδριο νομικών για το εργατικό δίκαιο

H πρώην Εργασίας Έφη  Αχτσιόγλου, ο  καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Ευάγγελος Βενιζέλου και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων θα βρεθούν  στο Βόλο την Παρασκευή και Σάββατο 29-30 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο  συνέδριο του Δικληγορικού Συλλόγου Βόλου και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με θέμα «Το εργατικό δίκαιο: Μοχλός ανάπτυξης ή οπισθοδρόμησης της ελληνικής κοινωνίας;»

Στο συνέδριο, που θα γίνει στο ξενοδοχείο Volos Palace, θα συμμετάσχει ο του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ενώ προσκλήθηκε και  ο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το συνέδριο ξεκινάει στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής με χαιρετισμούς του προέδρου της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Δημητρίου Βερβεσού και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστου Στρατηγόπουλου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει απονομή τιμητικών βραβείων.

Θα ακολουθήσει γενική εισήγηση του ομότιμου καθηγητή Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ, Ιωάννη Κουκιάδη, με θέμα: «Οικονομική Παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες και η συμβολή του εργατικού δικαίου στην ανάπτυξη».

Την πρώτη θεματική ενότητα θα απασχολήσει η των Σ.Σ.Ε. κατά τη εποχή και οι εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών Σ.Σ.Ε. Θα μιλήσουν οι Γεώργιος Λεβέντης, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ, Αριστείδης Καζάκος, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ και Μαρία Ντότσικα, δικηγόρος, μεσολαβήτρια ΟΜΕΔ.

Η δεύτερη ενότητα θα συζητήσει το θέμα εργολαβία εργολαβία και προστασία εργαζομένων με ομιλητές του Γεώργιο Θεοδόση, επίκουρο καθηγητή Εργατικού Δικαίου ΔΠΘ, Κωνσταντίνο Πηνιώτη και Θωμά Καμενόπουλο, δικηγόρους.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου με ομιλία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ως πεδίο της νομολογίας της κρίσης και της αναθεώρησης του Συντάγματος».

Η πρώτη ενότητα θα ασχοληθεί με τον βάσιμο λόγο απόλυσης [άρθρο 48 του νόμου 4611/2019], θέμα για το οποίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Ζερδελής, καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ, Κωστής Μπακόπουλος, επίκουρος καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ, Δημήτρης Bασιλείου και Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος, δικηγόροι.

Η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών [άρθρο 56 του νόμου 4487/2017] όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 58 ν. 4635/2019, ΦΕΚ Α΄ 167/30.10.2019, είναι το θέμα της δεύτερης ενότητας με ομιλητές τους Μιχάλη Καλαντζόπουλο, Ευστάθιο Γραμμένο, και Κώστα Τσουκαλά, δικηγόρους.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με Στρογγυλό Τραπέζι επί της κεντρικής θεματικής του Συνεδρίου με τη συμμετοχή:
1) Γιάννη Βρούτση, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
2) Έφης Αχτσιόγλου, τέως υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
3) Γεωργίου Μουλκιώτη, βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Δικηγόρου
4) Χρήστου Κατσώτη, βουλευτή ΚΚΕ
5) Αλέξη Μητρόπουλου, επίκουρου καθηγητή, προέδρου ΕΝΥΠΕΚ
6) Λουκά Αποστολίδη, τέως υπουργού, δικηγόρου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιατί συμφέρει η αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2023 #αίτησησυνταξιοδότησης - https://t.co/cgnvUZdiEI -

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

"Αλιεύοντας" την είδηση