Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα
Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα

Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα

Λόγω πρέλευσης του ωρρίου διακόπηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ς και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η δίκη του πρώην δημάρχου Αισωνίας, του εργολάβου – «φάντασμα», ενός ακόμη αιρετού και δύο υπαλλήλων του πρώην Δήμου, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας, αναφορικά με που είχαν γίνει το 2010 στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, στο και στο Σέσκλο.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν είχε δικηγόρο ο πρώην ταμίας του Δήμου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος Δημ. ς, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010.

Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Σέσκλου με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρ χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά των διατάξεων.

Οι δύο , ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους παράνομα με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Τέλος, το βούλευμα αναφέρει ότι ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση