Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα
Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα

Την Τετάρτη η δίκη του Δημ. Καντόλα που διακόπηκε σήμερα

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου διακόπηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η δίκη του πρώην δημάρχου Αισωνίας, του εργολάβου – «φάντασμα», ενός ακόμη αιρετού και δύο υπαλλήλων του πρώην Δήμου, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας, αναφορικά με έργα που είχαν γίνει το 2010 στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, στο Διμήνι και στο Σέσκλο.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν είχε δικηγόρο ο πρώην ταμίας του Δήμου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος Δημ. Καντόλας, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010.

Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Σέσκλου με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρρύθμιση χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά παράβαση των διατάξεων.

Οι δύο αιρετοί, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Τέλος, το βούλευμα αναφέρει ότι ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση