Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τιμωρία 18 μηνών με αναστολή για ψευδείς πληροφορίες κατά της ΕΒΟΛ
Τιμωρία 18 μηνών με αναστολή για ψευδείς πληροφορίες κατά της ΕΒΟΛ

Τιμωρία 18 μηνών με αναστολή για ψευδείς πληροφορίες κατά της ΕΒΟΛ

“Καμπάνα” 18 μηνών με τριετή αναστολή, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο, “έριξε” προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 59χρονο αγρότη από πεδινή περιοχή του Νομού, ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδορκία μάρτυρα, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε εις βάρος του η ΕΒΟΛ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014 ο 59χρονος εξετάζονταν ως μάρτυρας σε συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και κατάθεσε εν γνώσει του ψευδώς, ότι “πολλοί ήθελαν να είναι μέλη του συνεταιρισμού της ΕΒΟΛ, αλλά δε μπορούσαν”.

Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν επιτράπηκε στον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό του Βελεστίνου να ενταχθεί στον αντίστοιχο του Βόλου, κάτι που ήταν ψέμα και το γνώριζε, λέγοντας πως δεν συγχωνεύτηκε με την ΕΒΟΛ.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι αυτές τις πληροφορίες τις άκουσε σε καφενείο, όπου σύχναζε, σχηματίζοντας την αντίστοιχη γνώμη, την οποία και μετέφερε στο Δικαστήριο.

Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο και την παροχή του δικαιώματος άσκησης έφεσης, κάτι που το έπραξε στη συνέχεια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση