Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Τη δικαστική απόφαση αναμένουν οι κάτοικοι της Πορταριάς
Τη δικαστική απόφαση αναμένουν  οι κάτοικοι της Πορταριάς

Τη δικαστική απόφαση αναμένουν οι κάτοικοι της Πορταριάς

Σήμερα νωρίς το απόγευμα ή αύριο το πρωί αναμένεται η απόφαση προσωρινής διαταγής επί του αιτήματος των κατοίκων της ς, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά της ΔΕΥΑΜΒ.

Σήμερα έγινε συζήτηση στο δικαστικό μέγαρο επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής, ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 13 Οκτωβρίου.

Κάτοικοι της ς, συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, ένας από κάθε πλευρά.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντ. Ξηρός, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΜΒ και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Μαγησίας, τονίζοντας ότι λόγω μικροβιακού φορτίου, η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το Νόμο, ενώ για τη σφράγιση των κοινοχρήστων βρυσών, υποστήριξε ότι γίνεται για λόγους λειψυδρίας κι υπερκατανάλωσης.

Για λογαριασμό των κατοίκων της Πορταριάς, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Αρ. Φραγκουδάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο εξυπηρετούν τον κόσμο και τους επισκέπτες. «Έχουμε ενημερωθεί ότι το τρεχούμενο δεν έχει μικροβιακό φορτίο. Εκεί που έχουν κλείσει οι βρύσες, τα πλατάνια έχουν κιτρινίσει και φαίνονται άρρωστα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι έχουν κάνει προσπάθεια να συζητήσουν με τη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς αποτέλεσμα, καθώς επίσης έχουν αποστείλει και σχετικό αίτημα με το οποίο ζητούν να ενημερωθούν για τις .

Σε ερώτηση, γιατί συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μεταβαίνει στην περιοχή συνοδεία αστυνομίας, ο κ. Φραγκουδάκης εξήγησε ότι γίνεται καθαρά για εκφοβισμό των κατοίκων. «Η Πορταριά είναι ένα ήσυχο μέρος.

Οι επισκέπτες έχουν αναστατωθεί με όλα αυτά που γίνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας στις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο, δόθηκε εντολή να κλείσουν οι βρύσες και να τοποθετηθούν πινακίδες, μετά από που ελήφθησαν και εντοπίστηκε επιβάρυνση, απάντησε ότι η πηγή είναι καθαρή και το μικροβιακό φορτίου βρίσκεται αλλού και με τη χλωρίωση δε θα εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να γίνονται μετρήσεις και να καθαρίζεται το δίκτυο.

Από πλευράς της ΔΕΥΑΜΒ, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δειγματολήπτης, υπάλληλος της επιχείρησης. Ο κ. Γιαννακούλας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται για τις δειγματοληψίες, προσθέτοντας ότι και παλιά χλωριόνονταν το , ενώ σε ερώτηση για τις χλωρίωσης, ανέφερε ότι οφείλονταν σε καταστροφές των χλωριωτών.

Επίσης είπε ότι οι δειγματοληψίες γίνονται περιμετρικά του δικτύου και του κέντρου, σε τρία σημεία (Κεντρική Πλατεία, Ξενοδοχείο Ξενία και Βενζινάδικο Δενελάβας), ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις, ούτε πότε έκανε ο ίδιος δειματοληψίες στην περιοχή, ούτε αν το νερό της Πορταριάς τώρα είναι επιβαρυμένο μικροβιακά.

Η συνήγορος των κατοίκων, ανέφερε ότι το νερό ανήκει σε όλους και τόνισε: «διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη γλώσσα και το λεξιλόγιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι κάτοικοι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα. Δεν το κάνουμε μόνο για την Πορταριά, αλλά για όλο τον Δήμο , γιατί η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο διαχειριστής του δικτύου ύδρευσης και ο εισπρακτικός μηχανισμός ια την άρδευση.

Βέβαια αυτό τελεί σε εκκρεμοδικία, καθώς οι κάτοικοι του Πηλίου έχουν προσφύγει στο . Δεν θα πρέπει να υπάρχει κενό σε κανέναν έλεγχο».

"Αλιεύοντας" την είδηση