Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security
Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security

Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security

Γι τη Δευτέρα αναβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η δίκη του 51χρονου διαχειριστή εταιρίας Security, αφού αποσύρθηκε η κατηγορία της υπεξαίρεσης από τα , με αποτέλεσμα να κατηγορείται μόνο για ότι έπεσε ληστείας.

Ο δράστης, που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη, αποζημίωσε τα ΕΛΤΑ με ποσό 100.000 €, που υπεξαίρεσε, δηλώνοντας ψευδώς ότι έπεσε ληστείας, ενώ μετέφερε χρήματα στο Ταχυδρομικό πρακτορείο Σούρπης και είχε συλληφθεί με τον23χρονο υπάλληλό του και έναν 27χρονο συγγενή του στο σπίτι του οποίου είχε βρεθεί ποσό 50.000 €.

Ο διαχειριστής της εταιρίας και ο είχαν δηλώσει ότι την περασμένη Τετάρτη, ενώ κατευθυνόταν με το θωρακισμένο όχημα της εταιρίας, έπεσαν θύματα ληστείας, μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι με την απειλή όπλων τύπου Kalashnikov, τους έκλεψαν το σάκο χρηματς που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100.000 €.

Σύμφωνα με την προανάκριση, ο διαχειριστής της εταιρίας είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς τη ληστεία, για να δικαιολογήσουν την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού 100.000 € που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, το απόγευμα της Τρίτης από τα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου, για να το μεταφέρει στο Ταχυδρομικό Σούρπης.

Επίσης προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παρέδωσε ποσό 50.000 € σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του 2015 έως και τις Αρχές της εβδομάδας σε βάρος εταιρίας πετρελαιοειδών, τα χρήματα της οποίας κατέθετε στην τράπεζα.

Επειδή ο 51χρονος απέδωσε στα ΕΛΤΑ το ποσό των 100.000 € που υπεξαίρεσε και εξόφλησε την εταιρία πετρελαιοειδών, στην οποία όφειλε περίπου 50.000 €, οι δύο δεν έχουν καμία απαίτηση από τον δράστη, οπότε η κατηγορία της υπεξαίρεσης δεν υφίσταται, ενώ ο και το συγγενικά του πρόσωπο αφέθηκαν ελεύθεροι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση