Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security
Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security

Tη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο διαχειριστής εταιρίας security

Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε στο η δίκη του 51χρονου διαχειριστή εταιρίας Security, αφού αποσύρθηκε η κατηγορία της υπεξαίρεσης από τα , με να κατηγορείται μόνο για ψευδή ότι έπεσε θύμα ληστείας.

Ο δράστης, που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη, αποζημίωσε τα με ποσό 100.000 €, που υπεξαίρεσε, δηλώνοντας ψευδώς ότι έπεσε θύμα ληστείας, ενώ μετέφερε χρήματα στο Ταχυδρομικό πρακτορείο Σούρπης και είχε συλληφθεί με τον23χρονο υπάλληλό του και έναν 27χρονο συγγενή του στο του οποίου είχε βρεθεί ποσό 50.000 €.

Ο διαχειριστής της εταιρίας και ο υπάλληλος είχαν δηλώσει ότι την περασμένη Τετάρτη, ενώ κατευθυνόταν με το θωρακισμένο όχημα της εταιρίας, έπεσαν θύματα ληστείας, μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι με την όπλων τύπου Kalashnikov, τους έκλεψαν το σάκο χρηματαποστολής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100.000 €.

Σύμφωνα με την προανάκριση, ο διαχειριστής της εταιρίας είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς τη , για να δικαιολογήσουν την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού 100.000 € που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, το απόγευμα της Τρίτης από τα ΕΛ.ΤΑ. , για να το μεταφέρει στο Ταχυδρομικό γραφείο Σούρπης.

Επίσης προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παρέδωσε ποσό 50.000 € σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του 2015 έως και τις Αρχές της εβδομάδας σε βάρος εταιρίας πετρελαιοειδών, τα χρήματα της οποίας κατέθετε στην τράπεζα.

Επειδή ο 51χρονος απέδωσε στα ΕΛΤΑ το ποσό των 100.000 € που υπεξαίρεσε και εξόφλησε την εταιρία πετρελαιοειδών, στην οποία όφειλε περίπου 50.000 €, οι δύο επιχειρήσεις δεν έχουν καμία απαίτηση από τον δράστη, οπότε η κατηγορία της υπεξαίρεσης δεν υφίσταται, ενώ ο υπάλληλος και το συγγενικά του πρόσωπο αφέθηκαν ελεύθεροι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

  • #φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος #φωτιά - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

  • Συνελήφθη ο «#Κάμελ» για ληστεία #Κάμελ - https://t.co/KQsnMCfDjm -

"Αλιεύοντας" την είδηση