Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τί αναφέρει ο εισαγγελέας για την προσωρινή κράτηση Μαρινάκη
Τί αναφέρει ο εισαγγελέας για την προσωρινή κράτηση Μαρινάκη

Τί αναφέρει ο εισαγγελέας για την προσωρινή κράτηση Μαρινάκη

Την παραπομπή Μαρινάκη σε δίκη για τα στημένα προτείνει ο εισαγγελέας εφετών. Γιατί ζητά την κράτησή του στις φυλακές; «Για σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων» κατηγορεί τον επιχειρηματία ο εισαγγελέας αποδίδοντάς του παραβίαση του όρου που του έχει τεθεί να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, που έλαβε προ ημερών μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των στημένων αγώνων που έχει απασχολήσει για καιρό τις δικαστικές αρχές.

Την παραπομπή του προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος επίσης προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο δεκάδες άλλοι εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εφετών που μελέτησε το σύνολο της δικογραφίας στην πολυσέλιδη πρόταση του προτείνει να κρατηθεί στις φυλακές ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες παραβιάζει συστηματικά τον περιοριστικό όρο που του έχει τεθεί από τον ανακριτή για απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, στην εισαγγελική πρόταση μεταξύ άλλων αναφέρονται πράξεις και δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατά την άποψη του εισαγγελέα εφετών καταδεικνύουν την παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Τονίζει, δε, ότι η εν λόγω συμπεριφορά του επιχειρηματία «μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως εκ μέρους του που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων».

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητά να δικαστούν δεκάδες κατηγορούμενοι κατά περίσταση για βαρύτατες πράξεις ανάμεσά τους ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική περίσταση, εκβίαση, εκρήξεις και άλλα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προτείνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπος με τέσσερα κακουργήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα. Για την οριστική παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων άλλά και για το θέμα της κράτησης του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου που υπέβαλε την πρόταση για την συγκριμένη υπόθεση, έχουν κατατεθεί συνολικά επτά αιτήσεις εξαιρέσεως από εμπλεκόμενους εκ των οποίων η τελευταία κατατέθηκε σήμερα.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της πολυσέλιδης πρότασης Δασκαλόπουλου για τα στημένα που αριθμεί 400 σελίδες, ο εισαγγελέας συγεκριμένα προτείνει να παραπεμφθούν:

  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ένταξη συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνοταν το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάτη κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατ΄εξακολούθηση δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες για αλλοίωση της έκβασης του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων
  • επτά κατηγορούμενοι πρώην στελέχη της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος) και

  • είκοσι κατηγορούμενοι, διαιτητές, ένας προπονητής, παράγοντες ποδοσφαρικών ομάδων και ποδοσφαιριστές, για δόλια και σκόπιμη αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας εφετών προτείνει την απαλλαγή έξι κατηγορουμένων και την παύση δίωξης για ένα από τους εμπλεκόμενους που απεβίωσε ήδη.

Τί αναφέρει ο εισαγγελεας για την προσωρινή κράτηση Μαρινάκη.

Στην εισαγγελική πρόταση ο κ. Δασκαλόπουλος τονίζει ότι διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του  περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον κ. Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο « ….αποδείχτηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης κα μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης συνέχισε αδιακόπτως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα.

Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη που έγιναν γνωστές από όλους (κοινές τοις πάσι) ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες σύμφωνα με το περιεχόμενο του επιβληθέντος σε αυτόν περιοριστικού όρου. … Βάσει όλων των ανωτέρω εκτεθέντων δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε ενώπιον μας μία σοβαρή παράβαση τόσο της ΠΑΕ όσο και του προέδρου της.».

Ο εισαγγελέας παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων και δηλώσεων του κ. Μαρινάκη.

Μεταξύ των δηλώσεων του προέδρου του Ολυμπιακού ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρεται και σε μία της 18ης Απριλίου του 2016 σύμφωνα με τηνοποία « ο Θρύλος θα συνεχίσει να σαρώνει τα πάντα για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια» για την οποία ο εισαγγελέας σημειώνει πως «προμηνύει τη δια παρομοίων αξιοποίνων πράξεων επιδίωξη στόχων προς παράνομο όφελος του ιδίου και της ΠΑΕ της οποίας είναι πρόεδρος. Άλλωστε οι συνθήκες τέλεσης των ως άνω πράξεων του, ως προς τις οποίες προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, η ιδιομορφία, η μορφολογία τους, ο μεταξύ τους συνδυασμός, η οργανωτική δομή και ο προγραμματισμένος σχεδιασμός του εν λόγω κατηγορουμένου προς υλοποίησή τους, ελέγχοντας ο ίδιος ηγεμονικά και διευθυντικά την ανωτέρω εγκληματική οργάνωση …. αδιαμφισβήτητα συνθέτουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του –κακουργημάτων-  με βάση τα οποία, κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παραίτηση ζητά ο διευθυντής της Χειρουργικής του "Αχιλλοπουλείου" #διευθυντήςΧειρουργικής - https://t.co/fbXln7Rg8F -

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

  • Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου #κεντρικόςπεζόδρομοςΒελεστίνου - https://t.co/F4rrynquV7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση