Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τέλος στην αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου
Τέλος στην αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου

Τέλος στην αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου

Μετά απο εννέα μήνες οι δικηγόροι επανέρχονται πλήρως στην άσκηση του επαγγέλματός τους απο τις 16 Σεπτμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Σχετική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι πάντως απο τον περασμένο Ιούνιο είχαν αναστείλει τις πολύμηνες τους για σειρά δικαστικών διαδικασιών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Απόφαση για αναστολή της πανελλαδικής αποχής από 16 Σεπτεμβρίου :

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και ενόψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε ομόφωνα: Να αναστείλει από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου την στοχευμένη .

Το Δικηγορικό Σώμα παραμένει ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.

Η Ολομέλεια αναμένει από την να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Αρειο Πάγο.

Ομοφώνως επίσης, η  Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την  εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές ».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση