Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης
Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Γι  την υποστελέχωση του υ Βόλου κι το κτιριακό του Δικαστικού Μεγάρου

 

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας ς  ,  με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Πρωτοδικείου Βόλου με προσωπικό και τη συνέχιση των διαδικασιών για το νέο .

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό για το αίτημα της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Βόλου, αφενός για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων γραμματέων, δακτυλογράφων και υπαλλήλων πληροφορικής και αφετέρου για την αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων των γραμματέων, δικαστικών επιμελητών, υπαλλήλων πληροφορικής και φύλακα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες του δικαστηρίου και να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη ότι το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω στελέχωση των δικαστηρίων της Χώρας με βάση τα αιτήματα των διοικήσεών τους.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο αίτημα των υπαλλήλων με σχέση ς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ)  που υπηρετούν στα δικαστήρια μετά από μεταφορά τους με τη νομοθεσία για την   για μονιμοποίησή τους.

Ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ήδη με τον πρόσφατο Ν. 4798/2021 θεσμοθετήθηκε η διαδικασία για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένονται περαιτέρω ρυθμίσεις, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα που ανέκυψε με τη μεταφορά υπαλλήλων ΙΔΑΧ σε Δικαστήρια της Χώρας, μετά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι οι υπάλληλοι της κατηγορίας αυτής δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ως δικαστικοί υπάλληλοι, δεδομένου ότι στερούνται ς.

Τέλος, συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα της ανέγερσης του νέου  Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και ο υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου και επεσήμανε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προκηρυχθεί εγκαίρως.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συν και την άμεση ανταπόκριση σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση