Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στο εδώλιο το κίνημα του Νερού
Στο εδώλιο το κίνημα του Νερού

Στο εδώλιο το κίνημα του Νερού

Το κίνημα του Νερού, για μια ακόμη φορά κάθεται στο εδώλιο στις 5 Νοεμβρίου 2018, στα δικαστήρια του Βόλου. Τρεις κατηγορούνται για εξύβριση και απειλή εναντίον υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και στάση, όταν στις 26 Ιουλίου 2016, όλοι οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν να δουν την εντολή και την απόφαση για του πόσιμου νερού, στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα.

Απέναντί του, το κίνημα έχει:
· – δύο εργαζόμενους και όχι τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι δύο μηνυτές ενήργησαν αυτόβουλα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί τίποτα από όσα καταθέτουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεύτερον γιατί είναι προσφιλής μέθοδος της δημοτικής αρχής να εκβιάζει τους εργαζόμενους με βάση το δόγμα: «Όποιος δεν συνεργαστεί μαζί μας θα φτύσει το γάλα που ήπιε από τη μάνα του».
· -τη δημοτική αρχή που στις 27 και 28 Αυγούστου 2018, στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο επί της πρότασής της για εκκαθάριση και ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ, όχι μόνο δεν έδωσε το λόγο στους πολίτες τους οποίους αποκάλεσε «κοπρίτες», αλλά χρησιμοποίησε μπράβους, ασφαλίτες και ματατζήδες για να τους φοβίσει και να αποθαρρύνει την ενοχλητική γι' αυτήν παρουσία τους.
· -την αστυνομία που πρόθυμα ανταποκρίνεται στα καλέσματα της δημοτικής αρχής και κυνηγάει, προσάγει ή και συλλαμβάνει πολίτες που υπερασπίζονται το αυτονόητο, δηλαδή τον δημόσιο χαρακτήρα του Νερού. Αυτή τη φορά μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο, εξαπολύοντας μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση σε χωριά και συν της πόλης.
· -τη δικαστική εξουσία που δεν διστάζει να καθίσει στο σκαμνί μέλη της Κίνησης στηρίζοντας την πολιτική της δημοτικής αρχής που στοχεύει στην εμπορευματοποίηση του Νερού και την εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, ξένων και ντόπιων.
· -την κεντρική κυβέρνηση που κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσει στην περιοχή μας το ξεπούλημα του Νερού, παρέχοντας την απαιτούμενη θεσμική κάλυψη στην φασιστική και ρατσιστική πολιτική της δημοτικής αρχής. Όχι μόνο στην υπόθεση του Νερού αλλά και στα άλλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως στην καύση των σκουπιδιών και την καταστροφική παρέμβαση στον Κραυσίνδωνα.
“Καλούνται όλοι και όλες να εκδηλώσουν με την παρουσία τους στα δικαστήρια του Βόλου, στις 5/11/2018 και ώρα 9:00 π.μ., την υποστήριξη του αγώνα του κινήματος για την προστασία του νερού. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως και στην προηγούμενη δίκη μέλους της Κίνησης, οι ανυπόστατες κατηγορίες θα εκπέσουν και οι κατηγορούμενοι Σταγιατιώτες θα αθωωθούν” αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Ο αγώνας για το είναι υποχρέωση όλων μας
Συμ στους διωκόμενους κατοίκους των Σταγιατών

Το πρωτοφανές έλλειμμα δημοκρατίας που βιώνει η πόλη μας, η διαρκής προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων για το , η στοχοποίηση πολιτών με ύβρεις, μηνύσεις, πουκισμούς και απειλές εκ μέρους της δημοτικής αρχής και ειδικά του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μας φέρνουν ξανά «αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη», τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στη δίκη τριών κατοίκων των Σταγιατών, μελών του κινήματος που υπερασπίζεται το καθαρό ως δημόσιο αγαθό.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται (εξύβριση και απειλή υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και στάση) αφορούν στην απαίτηση όλων των κατοίκων του χωριού να δουν την εντολή και την απόφαση για του πόσιμου νερού, στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ στις 26 Ιούλη 2016.

Οι αιτίες, όμως, που τους αποδίδονται οι κατηγορίες είναι ο εκφοβισμός και η καταστολή του κινήματος για το , όπως πανομοιότυπα συμβαίνει και με την αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή των μελών της Επιτροπής Αγώνα για την καύση απορριμμάτων στον Βόλο.

Ο «ηγέτης» του Δήμου έχει αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» για την επιβολή των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στην πόλη μας, θυσιάζοντας σε αυτά γη, νερό και αέρα.

Ζητάμε την αθώωση των διωκόμενων κατοίκων των Σταγιατών!

Ο αγώνας μας για το περιβάλλον είναι συνταγματικό δικαίωμα και ηθική υποχρέωση! Δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση