Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στο ακροατήριο του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ-ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ
Στο ακροατήριο του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας  η υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ-ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ

Στο ακροατήριο του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ-ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ

Στο ακροατήριο του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας θα συζητηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου η αίτηση αναστολής της έκπτωσης που κατέθεσε κατά της απόφασης της η εργοληπτική εταιρία “ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ”, η οποία είχε αναλάβει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, που έχει σταματήσει από τις 5 Νοεμβρίου .

Η εταιρεία κρίθηκε έκπτωτη στα του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ την απόφαση έκπτωσης ενέκρινε και το , που έφερε την υπογραφή του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και παράλληλα πριν λίγες ημέρες (29 Ιουνίου) το Δ.Σ. της προχώρησε στην οριστικοποίηση της έκπτωσης, προχωρώντας στην αναζήτηση άλλου αναδόχου από τις άλλες δύο εταιρίες που είχαν υποβάλει προσφορά, για τη συνέχιση του έργου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς η ΔΕΥΑΜΒ φέρεται διατεθειμένη να διεκδικήσει και τις 240.000 ευρώ περίπου που έλαβε η εταιρεία ως προκαταβολή για το έργο προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την εν λόγω εταιρεία έκρινε έκπτωτη και το αυτοτελές τμήμα νομικής υποστήριξης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς, όπως αναφέρεται στην διαπιστωτική του έκθεση, «το ποσοστό υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης είναι πολύ μικρό, μόλις 6% έπειτα από 12 μήνες, που αντιστοιχούν στο 30% του συμβατικού χρονοδιαγράμματος εργασιών, με σημαντική υπαιτιότητα της αναδόχου, η οποία παρέκκλινε συνεχώς από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τις συμβατικές της υποχρεώσεις».

Επιπλέον η ανάδοχος «δεν έχει καλύψει το ποσό της ληφθείσας προκαταβολής 240.000 ευρώ για το οποίο δεν προσκόμισε στην υπηρεσία καμία ενημέρωση.

Συμπερασματικά δεν υφίσταται και ουδέποτε υπήρξε οικονομική ζημία της αναδόχου».

Επιπλέον, το Υπουργείο αποφαίνεται ότι η διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών και καθαιρέσεων είναι υποχρεώσεις που βαρύνουν τον ανάδοχο, ο οποίος «μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελέσει καμία ολοκληρωμένη δοκιμή στεγανότητας του δικτύου», ενώ «το χρονικό διάστημα από 2/11/ έως και 28/1/2019 δεν εκτελούταν καμία εργασία κατασκευής δικτύου ούτε υπήρξε συνεργασία ή ενημέρωση για την κατασκευή του έργου από πλευράς του αναδόχου».
«

Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ενώπιον του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων και από όσα διαμείφθηκαν κατά την εξέταση της ένστασης προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, με υπαιτιότητα της αναδόχου, η οποία μετά την επίδοση προς αυτή της Ειδικής Πρόσκλησης δεν προέβη σε καμία επιτάχυνσης του ρυθμού των εργασιών και από την όλη συμπεριφορά της δεν προκύπτει καταφανής βελτίωση στην εξέλιξη της εκτέλεσης του έργου, αφού δεν έχει εκτελέσει και παραδώσει σε λειτουργική χρήση κανένα του δικτύου ύδρευσης ενώ και μετά την κήρυξη της έκπτωσης η ανάδοχος εξακολουθεί να παραμελεί τις υποχρεώσεις της», καταλήγει το υπουργείο απορρίπτοντας την ένσταση του αναδόχου και ανοίγοντας τον δρόμο της έκπτωσης της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Εφετείου της Λάρισας αναμένεται να εκδοθεί έπειτα από 15 περίπου ημέρες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση