Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens
Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens

Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens

Από την αρχή θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου η για τα μαύρα ταμεία της Siemens, που είχε αναβληθεί το καλοκαίρι καθώς δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα ( παραπομπής στη ) για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, Γερμανούς υπηκόους και ένα Γαλλοελβετό.

Τότε το δικαστήριο είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω του αμετάφραστο βουλεύματος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε κινήσει πειθαρχική κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ενεπλάκησαν υπηρεσιακά στο θέμα, ενώ λόγω του δημοσιογραφικού θορύβου για την , επισκέφθηκαν οι διαδικασίες μετάφρασης του πολυσέλιδου βουλεύματος.

Η υπόθεση της Siemens που τελικώς θα εισαχθεί προς εκδίκαση τον προσεχή Φεβρουάριο, εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης από το 2006 (!) όταν ξεκίνησε η εισαγγελική για και παράνομες , ενώ η ανάκριση που ανατέθηκε μετά το πρωτοδικείο σε εφέτες ανακριτές κράτησε περίπου επτά χρόνια.

Αποτέλεσμα των πολύχρονων δικαστικών ερευνών υπήρξε το βούλευμα παραπομπής σε 64 ατόμων για τη σύμβαση του ΟΤΕ με τον γερμανικό κολοσσό σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Από τις έρευνες της δικαιοσύνης δεν εντοπίστηκαν παράνομες πολιτικών η άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, πλην της περιπτώσεως του Θεόδωρου Τσουκάτου ο οποίος και έχει δηλώσει από την αρχή ότι τα τα παρέδωσε στο κομματικό ταμείο.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΟΤΕ είναι στελέχη, τότε, του Οργανισμού, Γερμανοί στελέχη της Siemens, χρηματιστές και άλλοι που ενεπλάκησαν στη παράνομων πληρωμών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση