Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens
Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens

Στις 24 Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση της δίκης για τη Siemens

Από την αρχή θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, που είχε αναβληθεί το καλοκαίρι καθώς δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα (απόφαση παραπομπής στη δίκη) για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, Γερμανούς υπηκόους και ένα Γαλλοελβετό.

Τότε το είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω του αμετάφραστο βουλεύματος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε κινήσει πειθαρχική κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ενεπλάκησαν υπηρεσιακά στο θέμα, ενώ λόγω του δημοσιογραφικού θορύβου για την αναβολή, επισκέφθηκαν οι διαδικασίες μετάφρασης του πολυσέλιδου βουλεύματος.

Η υπόθεση της Siemens που τελικώς θα εισαχθεί προς εκδίκαση τον προσεχή Φεβρουάριο, εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης από το 2006 (!) όταν ξεκίνησε η εισαγγελική για μίζες και παράνομες πληρωμές, ενώ η ανάκριση που ανατέθηκε μετά το πρωτοδικείο σε εφέτες ανακριτές κράτησε περίπου επτά χρόνια.

Αποτέλεσμα των πολύχρονων δικαστικών ερευνών υπήρξε το βούλευμα παραπομπής σε δίκη 64 ατόμων για τη σύμβαση του ΟΤΕ με τον γερμανικό κολοσσό σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Από τις έρευνες της δικαιοσύνης δεν εντοπίστηκαν παράνομες πληρωμές πολιτικών η άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, πλην της περιπτώσεως του Θεόδωρου Τσουκάτου ο οποίος και έχει δηλώσει από την αρχή ότι τα χρήματα τα παρέδωσε στο κομματικό ταμείο.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΟΤΕ είναι στελέχη, τότε, του Οργανισμού, Γερμανοί στελέχη της Siemens, χρηματιστές και άλλοι που ενεπλάκησαν στη παράνομων πληρωμών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση