Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων
Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο  τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

Στη οδηγήθηκαν με σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου  σήμερα δύο ανήλικοι,τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων,    που το 2016 είχαν κλέψει ένα ταξί από το Βόλο και είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί μετά από καταδίωξη στη Λαμία.

Το Δικαστήριο επέβαλε ς στον καθένα από τους δύο ανήλικους κατηγορούμε.

Συγκεκριμένα το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα πήραν οι ανήλικοι δραπέτες του Ιδρύματος Ανηλίκων , οι οποίοι στις 16 Φεβρουαρίου 2016 έκλεψαν ταξί αφού χτύπησαν τη γυναίκα ιδιοκτήτρια και τελικά συνελήφθησαν στη , μετά από καταδίωξη και αφού τράκαραν το αυτοκίνητο, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές.

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων έκρινε τους δύο ανήλικους ένοχους για το αδίκημα της ληστείας και της από κοινού κλοπής και τους καταδίκασε δε δύο χρόνια περιορισμό στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Οι δύο δράστες δραπέτευσαν από το ίδρυμα κράτησης ανηλίκων του Βόλου μαζί με άλλους 4 κρατούμε. Οι δυο από αυτούς προσπάθησαν να κλέψουν ένα μηχανάκι στην πόλη του Βόλου. Έγιναν όμως αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στη συνέχεια σταμάτησαν ένα ταξί το οποίο οδηγούσε γυναίκα. Την κατέβασαν με τη βία, τη χτύπησαν και της πήραν το ταξί, ένα Skoda Octavia.

Η αστυνομία που ενημερώθηκε άμεσα από τη σοκαρισμένη γυναίκα, κατάφερε να τους εντοπίσει την που έβγαιναν από το Βόλο. Οι ανήλικοι δραπέτες αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα που τους έγινε και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη.

Το ταξί με τους δύο ανήλικους κατάφερε να φτάσει στη όπου έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας και για να το αποφύγουν μπήκαν μέσα στην πόλη οδηγώντας πολύ επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα.

Τελικά το ταξί χτύπησε με ταχύτητα πάνω στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια σε μια κολόνα. Οι δυο δραπέτες παρόλα αυτά κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι και τελικά συνελήφθησαν την επόμενη μέρα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση