Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων
Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο  τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγήθηκαν με σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου  σήμερα δύο ,τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων,    που το 2016 είχαν κλέψει ένα ταξί από το Βόλο και είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί μετά από καταδίωξη στη Λαμία.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον καθένα από τους δύο ανήλικους κατηγορούμε.

Συγκεκριμένα το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα πήραν οι δραπέτες του Ιδρύματος Ανηλίκων Βόλου, οι οποίοι στις 16 Φεβρουαρίου 2016 έκλεψαν ταξί αφού χτύπησαν τη ιδιοκτήτρια και τελικά συνελήφθησαν στη Στυλίδα, μετά από καταδίωξη και αφού τράκαραν το , προκαλώντας του μεγάλες ζημιές.

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου έκρινε τους δύο ανήλικους ένοχους για το αμα της ς και της από κοινού κλοπής και τους καταδίκασε δε δύο χρόνια περιορισμό στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Οι δύο δραπέτευσαν από το ίδρυμα κράτησης ανηλίκων του Βόλου μαζί με άλλους 4 κρατούμε. Οι δυο από αυτούς προσπάθησαν να κλέψουν ένα μηχανάκι στην πόλη του Βόλου. Έγιναν όμως αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στη συνέχεια σταμάτησαν ένα ταξί το οποίο οδηγούσε γυναίκα. Την κατέβασαν με τη βία, τη χτύπησαν και της πήραν το ταξί, ένα Octavia.

Η αστυνομία που ενημερώθηκε άμεσα από τη σοκαρισμένη γυναίκα, κατάφερε να τους εντοπίσει την ώρα που έβγαιναν από το Βόλο. Οι ανήλικοι δραπέτες αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα που τους έγινε και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη.

Το ταξί με τους δύο ανήλικους κατάφερε να φτάσει στη Στυλίδα όπου έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας και για να το αποφύγουν μπήκαν μέσα στην πόλη οδηγώντας πολύ επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα.

Τελικά το ταξί χτύπησε με ταχύτητα πάνω στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια σε μια κολόνα. Οι δυο δραπέτες παρόλα αυτά κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι και τελικά συνελήφθησαν την επόμενη μέρα.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση