Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στη φυλακή 48χρονος Βολιώτης που έκλεψε κινητό τηλέφωνο 1.200€
Στη φυλακή 48χρονος Βολιώτης που έκλεψε κινητό τηλέφωνο 1.200€

Στη φυλακή 48χρονος Βολιώτης που έκλεψε κινητό τηλέφωνο 1.200€

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο , 48χρονος Βολιώτης που κατηγορούνταν ότι στις 20 Δεκεμβρίου έκλεψε ένα τηλέφωνο από υπάλληλο καταστήματος αξίας 1.200 ευρώ.

Ο άνδρας που είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, κρατείται ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, ενώ το τηλέφωνο είχε βρεθεί από την , και παραδόθηκε στον νεαρό κάτοχο του.

Στο δικαστήριο ο 48χρονος ισχυρίστηκε πως ο μηνυτής τον ξεγέλασε, καθώς του έδωσε 200 ευρώ, προκειμένου να του παραδώσει , αλλά τελικά του παρέδωσε καφέ, και υποστήριξε ακόμα πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκε το τηλέφωνο του νεαρού στην κατοχή του.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρέψιμη προς 5€, ενώ του έδωσε το δικαίωμα για άσκηση έφεσης, και ο 48χρονος οδηγήθηκε ξανά στην .

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Δεκεμβρίου ο 48χρονος επαίτης συνελήφθη, καθώς έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο από υπάλληλο καταστήματος στο κέντρο της πόλης.

Ο δράστης έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλες πέντε φορές τις αρχές για μικροκλοπές, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, γιατί το μεσημέρι είχε μπει σε κατάστημα και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 21χρονου υπαλλήλου, αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο υπάλληλος όταν επέστρεψε στο πόστο του, αντιλήφθηκε τη του κινητού του, αξίας 1.200€ και ειδοποίησε την .

Το μαγαζί διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και έτσι τόσο οι κινήσεις, όσο και το πρόσωπο του 48χρονου καταγράφηκαν, και από εκεί πέρα ήταν θέμα χρόνου η του.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση