Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στα Δικαστήρια Βόλου έξι Βολιώτες μετά από μήνυση της αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ
Στα Δικαστήρια Βόλου έξι Βολιώτες μετά από μήνυση της αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Στα Δικαστήρια Βόλου έξι Βολιώτες μετά από μήνυση της αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 9:00 π.μ.μ. στα δικαστήρια του Βόλου,   θα εκδικαστεί η μήνυση της Αντιπεριφεριάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας  σε 6 από τους πολλούς πολίτες που αναγκάστηκαν να κάνουν του γραφείου της προκειμένου να πάρουν άμεσα το πόρισμα ελέγχου στο πλοίο Φιόνα.

Το συγκεκριμένο πλοίο ξεφόρτωσε στην ΑΓΕΤ-LafargeHolcim ύποπτο φορτίο, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, ενώ η αρμόδια υπηρεσία της ς Θεσσαλίας ολιγωρούσε και δεν προέβη, όπως θα όφειλε για την προστασία της υγείας των πολιτών, στην κατάσχεση και έλεγχο εκείνου του φορτίου, παρά το έγγραφο αίτημα των πολιτών.

Δεκάδες πολίτες τότε κατέλα το γραφείο της κας Κολινδρύνη, τον Ιούλιο του 2019, προκειμένου να τους κοινοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου που τους «είπαν» ότι έγινε στο πλοίο, μήπως και καταφέρουν να δεσμευτεί το φορτίο και να μην καεί στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ.

Αποτελεί λυπηρό γεγονός ότι πολίτες που διεκδικούν την ποιότητα της ζωής τους αντί να βραβεύονται από το , τιμωρούνται. Η κα. διώκει 6 συμπολίτες, όπως ακριβώς έκανε και η τσιμεντοβιομηχανία που καίει σκουπίδια, ΑΓΕΤ-LafargeHolcim. Δεν είναι τυχαίο  ότι από τις δεκάδες που διαμαρτυρήθηκαν εκείνη την ημέρα μηνύθηκαν μόνο 6 συγκεκριμένοι και πιθανότατα στοχοποιημένοι πολίτες.

Όπως αναλυτικά παρουσιάζεται σε άρθρο του Τ. Σαραντή της ΕφΣυν, Πλοίο με «σκοτεινή» πορεία ξεφόρτωσε σκουπίδια στον Βόλο | Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr) είναι γεγονός ότι η Επιτροπή παρέλαβε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απάντηση με πληροφορίες για όλα τα που μετέφεραν φορτίο στην τσιμεντοβιομηχανία. Για το πλοίο Fiona φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα στοιχεία του Υπουργείου δημιουργούν υποψίες εφόσον το πλοίο αλλού φαίνεται να βρίσκεται από τις 18 έως 21 Ιουλίου και αλλού ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία στα συστήματα καταγραφής της πορείας των πλοίων. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν από μέλη της Επιτροπής Αγώνα στα χέρια του εισαγγελέα και των λιμενικών αρχών με πλήρη λεπτομέρεια. Σε ένα ευνομούμενο ο του Fiona και ο διευθυντής της πολυεθνικής θα είχαν συλληφθεί και το ύποπτο φορτίο θα είχε δεσμευτεί. Αλλά, ως φαίνεται, στην Ελλάδα οι πολυεθνικές κάνουν κουμάντο, χρησιμοποιώντας τις διαβρωμένες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Καλούνται οι πολίτες του Βόλου να αντιδράσουν στον εκφοβισμό των πολιτών που αγωνίζονται για το και την ποιότητα της ζωής όλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση