Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Σε έξι μήνες η εκδίκαση του Koriopolis
Σε έξι μήνες η εκδίκαση του Koriopolis

Σε έξι μήνες η εκδίκαση του Koriopolis

Ανβλήθηκε σήμερ για έξι μήνες  η εκδίκαση του Koriopolis , σύμφωνα με την εισαγγελία της έδρας που τόνισε ότι πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για την εκδίκαση ορίζεται  η 31η Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι από τους 84 κατηγορούμενους παρόντες ήταν μόνοι οι 14 και άπαντες εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, ενώ  από τα γνωστά ονόματα το παρών έδωσε μόνο ο Αχιλλέας Μπέος. Οι υπόλοιποι 13 ήταν οι: Τόρης, Σφήκας, Δημόπουλος, εωργόπουλος, Βίλλας, Βυθοπούλου, Θάνος, Μουδάτσος, Αυγίδου, Κοτίνης, Μπόης, Αδαμάκης και Ημελλος.

 

Από τους 70 που απουσίαζαν περιλαμβάνονται  οι Τσακογιάννης, Κομπότης, Τραυλός, Μποροβήλος, Μπάκος, Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κουντούρης, Κανελλάκης, Βοσνιάδης, Πανς, Πηρούνιας, Σαββάκης και Τσελέπης.

Άπαντες εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, οι οποίοι δεν μπορούσαν  να δικάσουν λόγω της απεργίας του κλάδου τους.

Δήλωση Αχ. Μπέου

Από τον αιρετό, τελών σε αργία δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:«Στο σημερινό Δικαστήριο, όπου ήμουν από τους λίγους παρόντες, όπως άλλωστε συνηθίζω από την πρώτη στιγμή αυτής της υπόθεσης, υπέβαλα και πάλι το πάγιο και εύλογο αίτημά μου για των σε βάρος μου περιοριστικών όρων.

Όρων που δεν έχουν πια την παραμικρή νομική και αξία να υφίστανται και των οποίων η σε τίποτα δεν διασαλεύει τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Αντίθετα η εμμονή στη διατήρησή τους, συνιστά για το πρόσωπό μου ένα δυσαν βάρος και μια υπέρμετρη «προτιμωρία».

Η αξιότιμη της σημερινής έδρας, ήταν ο τρίτος κατά σειρά εισαγγελικός λειτουργός, που με νομικά εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτησή μου.

Παρ' όλα αυτά για μια ακόμη φορά, και για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, απερρίφθη το αίτημά μου, που θα μου διασφάλιζε τη δυνατότητα να ασκώ τα καθήκοντα, που μου ανέθεσαν οι πολίτες του Βόλου με τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και που συνεχίζουν να με τιμούν με την ευρύτατη αποδοχή τους.

Συνεχίζω, παρά ταύτα, να πιστεύω ότι υπάρχουν με ήθος και ακεραιότητα και ελπίζω να κριθώ από αυτούς.

Συνεχίζω τον αγώνα μου εναντίον αυτού που κάποιοι υπερασπίζονται, την διαπλοκή και για την επικράτηση του δικαίου. Για όσους, δε, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και οι κρίνοντες κρίνονται».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση