Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » “Βροχή” οι καταδίκες στο Τριμελές για χρέη προς το δημόσιο
“Βροχή” οι καταδίκες στο Τριμελές για χρέη προς το δημόσιο

“Βροχή” οι καταδίκες στο Τριμελές για χρέη προς το δημόσιο

Αντιμέτωποι με το νόμο γι χρέη προς την εφορί, βρέθηκαν χθες τρεις κάτοικοι του νομού, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τους τιμώρησε με πολύμηνες ποινές ς με αναστολή και το δικαίωμα ς έφεσης.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, 57χρονος από τη Συκή του Νοτίου Πηλίου καταδικάστηκε σε 18 μήνες με τριετή αναστολή για χρέη προς το δημόσιο ύψους, 128.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας δεν είχε δώσει ούτε ευρώ, από την 1 Μαίου του 2013 έως και τις 6 Ιουνίου του και χθες στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, ο οποίος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σε μια δεύτερη περίπτωση 61χρονος από τον Αλμυρό καταδικάστηκε σε 18 και 14 μήνες αντίστοιχα με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε έφεση και για τις δύο υποθέσεις.

Στην πρώτη κατηγορείται ότι χρωστούσε 100.000 ευρώ από τις 30 Ιανουαρίου 2014 έως τις 30 Μαϊου του ίδιου χρόνου και στο δικαστήριο δήλωσε πως έκανε με την εφορία, αλλά έχασε μια από τις , με αποτέλεσμα να καταπέσει η όλη προσπάθεια.

Στη δεύτερη υπόθεση χρωστάει 170.000 ευρώ από τις 29 Αυγούστου του και δήλωσε ότι πλέον οι δουλειές του πάνε καλύτερα και θα προσπαθήσει να εξοφλήσει τα χρέη του, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα είναι τεράστια.

Τέλος σε 24 μήνες, μετατρέψιμους προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε ένας 46χρονος από το Διμήνι. Ο άνδρας που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, χρωστά 100.000 ευρώ στο δημόσιο από μια υπόθεση στις 15 Μαρτίου του 2013.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση