Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / “Τρέχουν” οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο
“Τρέχουν” οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο

“Τρέχουν” οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο

Ένας ακόμη στόχος δεκαετιών για την πόλη του , αυτός της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου, εκτός του κεντρικού ιστού, φαίνεται να αποκτά πλέον σάρκα και οστά, μετά  τη σημερινή του δημάρχου ,  Αχ.  Μπέου, των κυβερνητικών βουλευτών,  Ζέττας Μακρή, Αθαν. Λιούπη και Κων. Μαραβέγια και των γενικών γραμματέων Οικονομίας,   Χρ. Τριαντόπουλου και Κων. Λούλη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης,  Κώστα Τσιάρα και τους συνεργάτες του, στην .

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε ένα άριστο συνεννόησης και συνεργασίας, από την πλευρά των εκπροσώπων του και της Μαγνησίας τονίστηκαν η ομοφωνία και η ομοψυχία που υπάρχουν ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την ίδια την κοινωνία για την ανάγκη ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου και κατατέθηκαν όλα εκείνα τα ισχυρά επιχειρήματα που κατατείνουν στην ανάγκη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης,  Κώστας Τσιάρας, αναγνώρισε την ανάγκη για την ανέγερση του νέου Μεγάρου και μάλιστα σημείωσε ότι είναι χαρά του που ένα τόσο σημαντικό έργο για τη Μαγνησία, αλλά και για τη λειτουργία της ίδιας της Δικαιοσύνης, θα συνδεθεί με το όνομά του, δηλαδή με τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε εντολές στον γενικό διευθυντή και την προϊσταμένη των τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου να τρέξουν άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες και συμφωνήθηκε οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου από την προσεχή Δευτέρα να βρίσκονται σε άμεση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για την ανάλυση και επεξεργασία όλων των επιμέρους ζητημάτων.

Άμεσα θα διερευνηθεί, από πλευράς καταλληλότητας και επάρκειας, η επιλογή της ανέγερσης του νέου Μεγάρου στο  έκτασης επτά στρεμμάτων στη Ν. Ιωνία, δίπλα από τη Στέγη Ανηλίκων, ιδιοκτησίας του υπ. Δικαιοσύνης  και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τότε, όπως δεσμεύθηκε ο δήμαρχος Βόλου,  στη διάρκεια της συνάντησης, θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις σε χώρους που θα προτείνει και θα διαθέσει ο Δήμος του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση