Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Mε προβλήματα η έναρξη της δικαστικής χρονιάς
Mε προβλήματα  η έναρξη της δικαστικής χρονιάς

Mε προβλήματα η έναρξη της δικαστικής χρονιάς

Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά, που ξεκινά με προβλήματα,   τέλεσε σήμερα  ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος στο .

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος  ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη και πρόσθεσε:«ο λαός σας εμπιστεύεται και αναμένει από εσάς τον λόγο της ς που είναι ο λόγος της αλήθειας».Ο ίδιος ευχήθηκε να είναι καλά για να τελέσει τα εγκαίνια του Δικαστικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια η  πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου, ευχήθηκε  υγεία, αλληλεγγύη και συν και το   ο αγιασμός να γίνει σε νέο χώρο, ενώ καλωσόρισε τη νέα πρόεδρο του Πρωτοδικείου και ζήτησε απ' όλους τους παρευρισκόμενους συν.

Η νέα πρόεδρος του Πρωτοδικείου κα Ρήγα, είπε: «Οφείλουμε ως λειτουργοί της ς να συνεργαστούμε για την απονομή της δικαιοσύνης που αποτελεί «καταφύγιο». Η χώρα μας μαστίζεται από την κρίση των θεσμών η οποία βαθαίνει κι από αυτή την κρίση δε ξεφεύγει η δικαιοσύνη. Βιώνουμε την αμφισβήτηση και ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Οι δικαστικοί λειτουργοί, ορκιστήκαμε πίστη στους Νόμους κι όχι στις πολιτικές σκοπιμότητες».

Η  ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει χειρότερος δικαστής από τον φοβισμένο δικαστή και υπογράμμισε: «Οφείλουμε στο πέρασμά μας από τη ζωή να αφήσουμε το στίγμα μας ο καθένας. Η μεγαλύτερη μάχη είναι να αποφύγουμε τη χυδαιότητα της εποχής».

Η προϊσταμένη  της Εισαγγελίας Ιωάννα Καντά ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη και  σημείωσε ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεσμεύονται να εκτελέσουν το έργο τους. Μάλιστα αναφέρθηκε στα  κενά που υπάρχουν , αλλά τόνισε: «δεσμευόμαστε να μην υστερήσει η δουλειά μας. Έχουμε στόχο να υπηρετήσουμε τον πολίτη και την δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικό Συλλόγου Θεσσαλίας Ιωαν. Κόνσουλας, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί με τις εντάσεις και τα επεισόδια στα Ειρηνοδικεία λόγω των πλειστηριασμών, αλλά και για το ενδεχόμενο ίδρυσης δικηγορικών και συμβολαιογραφικών εταιρειών χωρίς απαραίτητα τη συμμετοχή δικηγόρου ή συμβολαιογράφου .

Ο κ. Κόνσουλας κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συστράτευση για να προστατευτούν οι οικονομικά αδύναμοι και να καταδειχθεί ο ρόλος του συμβολαιογράφου, αλλά και να καταδικαστούν τα επεισόδια που σημειώνονται.

Η εκπρόσωπος των δικαστικών επιμελητών ευχήθηκε κι εκείνη με τη σειρά της καλή χρονιά κι απευθυνόμενη προς τους δημοσιογράφους, ζήτησε να απευθύνονται στους δικαστικούς επιμελητές όσον αφορά στην εκτέλεση αποφάσεων.

Διάβημα στον για το νέο δικαστικό μέγαρο

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λαζ. Γαϊτάνης αφού καλωσόρισε τους νέους δικαστικούς, δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα απευθύνει διάβημα στον για να εξαλειφθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο.

 

Για τη νέα δικαστική χρονιά είπε: «Σήμερα με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους η σκέψη μου βρίσκεται κοντά σε όλους αυτούς τους συναδέλφους , που αναγκάστηκαν μέσα στο 2017 να εγκαταλείψουν τη δικηγορία. Που επέλεξαν να στραφούν στην ανεργία αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές και στο τέλος επιτηδεύματος».

Όπως ενημέρωσε , το 2016 αποχώρησαν 11 δικηγόροι σε σύνολο 30 και  φέτος, το πρώτο οκτάμηνο του 2017, το επανέλαβαν 11 δικηγόροι σε σύνολο  23. Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, υπάρχει του σχετικού ποσοστού από το 36,66% στο 47,82%, τονίζοντας ότι οι νέοι δικηγόροι δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον από το να καταντήσουν κακοπληρωμένοι συνερ δικηγορικών εταιριών. «Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικηγορία που οραματιζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε και σε συμπεριφορές δικαστικών, σημειώνοντας: «Το τεράστιο όμως πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας , για τους νέους ιδιαίτερα δικηγόρους, το επιτείνουν ορισμένοι μεμονωμένοι δικαστικοί λειτουργοί με τη συμπεριφορά τους. Μου είναι αδιανόητο να βλέπω συναδέλφους μου, ν΄αντιμετωπίζουν περιστατικά αλαζονείας της έδρας. Να ισοπεδώνονται αδιαμαρτύρητα επαγγελματικά μπροστά στους εντολείς τους. Επανειλημμένες ήταν οι φορές που έχουμε διαμαρτυρηθεί στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν εξαλείφεται. Θα ήθελα λοιπόν να υπενθυμίσω στους αγαπητούς δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στο πλαίσιο του οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο ίδιος προσωπικά, με δημόσιες ανακοινώσεις πήραμε το μέρος τους, όταν οι ίδιοι λοιδορήθηκαν από θεσμικούς παράγοντες. Το τίμημα ήταν να δεχτώ λεκτική επίθεση με βρισιές και μάλιστα εντός του Μητροπολιτικού Ναού.

Το μόνο που ζητάμε από αυτούς είναι να μην υπάρχουν φαινόμενα αλαζονείας της έδρας, που μας μειώνουν ως συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης. Τέτοια λοιπόν φαινόμενα η αξιοπρέπειά μας δεν επιτρέπει να γίνονται ανεκτά και θα απαιτήσουμε την εξάλειψή τους με κάθε τρόπο».

Ο  κ. Γαϊτάνης, γνωστοποίησε ότι λόγω της πρόσφατης περιπέτειας που είχε δεν θα ξαναείναι υποψήφιος πρόεδρος και θα ολοκληρώσει τη θητεία του  στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε  ο νέος πρόεδρος   και το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσουν την προσπάθεια την οποία κατέβαλλε ο Σύλλογος τα τελευταία 3,5χρόνια.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πλήθος δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών κι Εισαγγελέων, ενώ είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικό Συλλόγου Θεσσαλίας Ιωαν. Κόνσουλας, καθώς κι εκπρόσωπος των δικαστικών επιμελητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση