Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Προτεραιότητα υπουργείου το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο
Προτεραιότητα υπουργείου  το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Προτεραιότητα υπουργείου το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Την δέσμευση του  γ.γ.  του υπουργείου ν. Κοσμάτου ότι πρόκειται να εντάξει κατά προτεραιότητα στο κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για το , την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, απέσπασαν  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος αϊτάνης και η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, θα προχωρήσει η διαδικασία αναζήτησης κτιρίου για τη μεταφορά του Ειρηνοδικείου, μέχρι την κατασκευή του νέου μεγάρου, ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος στο σημερινό .

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου   παρέδωσε στον .Γ. του υπουργείου ολόκληρο τον φάκελο με τα προβλήματα που υπάρχουν στο , την τελευταία 20ετία, όπως και τη μελέτη της ς του Δήμου Βόλου, επί αντιδημαρχίας ίκου Μόσχου, το 2014, που παρουσίαζε προς αξιολόγηση επτά οικόπεδα στις παρυφές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

 Ο  κ. Κοσμάτος , αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν με το σημερινό κτίριο, ενημέρωσε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ότι αν υπάρξει διαθέσιμο , για κατασκευή νέων Δικαστηρίων, θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση του Δημοσίου και όχι δημοτικό ή ιδιωτικό, που θα απαιτεί απαλλοτρίωση, ενώ, σ' όλες τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί τροπο του Σχεδίου Πόλης.

Επίσης  ζήτησε  να γίνει επανυποβολή του αιτήματος του Πρωτοδικείου Βόλου, που αυτή τη φορά θα απευθύνεται προς τον υπουργό και τον γ.γ. του υπουργείου, για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών, ώστε να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτίριο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα κτιριολογική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου, που θα αποφαίνεται ότι  οι χώροι του δικαστικού  μεγάρου είναι ανεπαρκείς.

Επόμενο βήμα θα είναι η εξασφάλιση πίστωσης και διαγωνισμός για αναζήτηση κτιρίου, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, που θα μισθωθεί για να στεγάσει το Ειρηνοδικείο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση