Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Προτεραιότητα υπουργείου το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο
Προτεραιότητα υπουργείου  το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Προτεραιότητα υπουργείου το νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Την δέσμευση του  γ.γ.  του υπουργείου ν. Κοσμάτου ότι πρόκειτι ν εντάξει κατά προτεραιότητα στο κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για το , την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, απέσπασαν  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Γαϊτάνης και η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, θα προχωρήσει η διαδικασία αναζήτησης κτιρίου για τη μεταφορά του Ειρηνοδικείου, μέχρι την κατασκευή του νέου μεγάρου, ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος στο σημερινό κτίριο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου   παρέδωσε στον Γ.Γ. του υπουργείου ολόκληρο τον φάκελο με τα προτα που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, την τελευταία 20ετία, όπως και τη μελέτη της επιτροπής του Δήμου Βόλου, επί αντιδημαρχίας Νίκου Μόσχου, το 2014, που παρουσίαζε προς αξιολόγηση επτά οικόπεδα στις παρυφές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

 Ο  κ. Κοσμάτος , αφού ενημερώθηκε για τα προτα που υπάρχουν με το σημερινό κτίριο, ενημέρωσε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ότι αν υπάρξει διαθέσιμο , για κατασκευή νέων Δικαστηρίων, θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση του Δημοσίου και όχι δημοτικό ή ιδιωτικό, που θα απαιτεί απαλλοτρίωση, ενώ, σ' όλες τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί τροποποίηση του Σχεδίου ς.

Επίσης  ζήτησε  να γίνει επανυποβολή του αιτήματος του Πρωτοδικείου Βόλου, που αυτή τη φορά θα απευθύνεται προς τον υπουργό και τον γ.γ. του υπουργείου, για τη μετα των υπηρεσιών, ώστε να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτίριο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα κτιριολογική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου, που θα αποφαίνεται ότι  οι χώροι του δικαστικού  μεγάρου είναι ανεπαρκείς.

Επόμενο βήμα θα είναι η εξασφάλιση πίστωσης και διαγωνισμός για αναζήτηση κτιρίου, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, που θα μισθωθεί για να στεγάσει το Ειρηνοδικείο Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση