Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One
Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One

Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One

Ανακοινώθηκε η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών σε βάρος των εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ς με το τον Ιούνιο του 2014.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε τις ανώτερες δυνατές , της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια καθώς και την επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου στον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη. Υπενθυμίζεται ότι στο του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε βρεθεί μισός τόνος ς, ενώ ο Μπουρδούβαλης ή «κάπτεν Τζορτζ» είχε υποδειχθεί από συγκατηγορούμενούς του ως το άτομο που διαμεσολάβησε για τη φόρτωση και μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Για τους τρεις Τούρκους που χρηματοδότησαν την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης ο εισαγγελέας πρότεινε την ίδια με αυτή των Γιανουσάκη και Μπουρδούβαλη με τη διαφορά ότι η επιβολή προστίμου είναι μειωμένη στις 500.000 κατά άτομο.

Τέλος, για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που συνδέθηκαν με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One» ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκισης δώδεκα ετών.

Ο Γιαννουσάκης ευελπιστούσε σε μέτρα επιείκειας, επικαλούμενος ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές παρέχοντας πληροφορίες για τους αλλοδαπούς παραλήπτες της ηρωίνης και γι' αυτό βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς «προστασίας» στις Αυλώνα αντί του Κορυδαλλού. Το αίτημά του ωστόσο, όπως και όλων των υπολοίπων απερρίφθη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση