Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One
Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One

Η πρόταση του εισαγγελέα επί των ποινών για την υπόθεση Noor One

Ανκοινώθηκε η πρότση του εισαγγελέα επί των ποινών σε βάρος των εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One» τον Ιούνιο του 2014.

Συγκεκριμένα, ο πρότεινε τις ανώτερες δυνατές ποινές, της ισόβιας ς συν δέκα χρόνια καθώς και την επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ στον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη ιαννουσάκη και τον ναυλομεσίτη ιώργο Μπουρδούβαλη. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε βρεθεί μισός τόνος ηρωίνης, ενώ ο Μπουρδούβαλης ή «κάπτεν Τζορτζ» είχε υποδειχθεί από συγκατηγορούμενούς του ως το άτομο που διαμεσολάβησε για τη φόρτωση και μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην .

Για τους τρεις Τούρκους που χρηματοδότησαν την και μεταφορά της ηρωίνης ο πρότεινε την ίδια ποινή με αυτή των Γιανουσάκη και Μπουρδούβαλη με τη διαφορά ότι η επιβολή προστίμου είναι μειωμένη στις 500.000 ευρώ κατά άτομο.

Τέλος, για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που συνδέθηκαν με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One» ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών.

Ο Γιαννουσάκης ευελπιστούσε σε επιείκειας, επικαλούμενος ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές παρέχοντας πληροφορίες για τους αλλοδαπούς παραλήπτες της ηρωίνης και γι' αυτό βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς «προστασίας» στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αντί του Κορυδαλλού. Το αίτημά του ωστόσο, όπως και όλων των υπολοίπων απερρίφθη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση