Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δύο κεραίες κινητής στη Ν. Αγχίαλο
Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δύο κεραίες κινητής στη Ν. Αγχίαλο

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για δύο κεραίες κινητής στη Ν. Αγχίαλο

Προκτρκτική έρευνα για την λειτουργία δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή “Μεγάλη Βελανιδιά” στη Νέα Αγχίαλο του Δήμου Βόλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία της πόλης μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από την ΤΤ.

Ειδικότερα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κατήγγειλε πως στην “Μεγάλη Βελανιδιά” λειτουργούν δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας, διαφορετικών εταιριών, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από το νόμο .

Έτσι η Εισαγγελία του Βόλου έδωσε εντολή στο Αλμυρού να προχωρήσει στην έρευνα των στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν προκύπτει παράβαση του νόμου 2801/2000 που ρυθμίζει τις παραμέτρους για την εγκατάσταση και την λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιριών, ενώ μετά την ολο της έρευνας ο φάκελος θα παραληφθεί από εισαγγελέα, ώστε να προχωρήσει ακόμα και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που καταδειχθεί κάποια παρανομία.

Επιθεώρηση στο Πρωτοδικείο του Βόλου 

Στο Πρωτοδικείο του Βόλου βρέθηκε χθες ένας από τους αροέδρους του Αρείου Πάγου πραγματοποιώντας επιθεώρηση.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Βρυνιώτης επισκέφθηκε το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τους του Πρωτοδικείου, στο γραφείο της προέδρου.

Παράλληλα επισκέφθηκε και τους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και συναντήθηκε με το προεδρείο του, με τους δικηγόρους να θέτουν το φλέγον ζήτημα του κτιρίου στον κ. Βρυνιώτη, ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει παρέμβαση στο που είναι καθ' ύλην αρμόδιο στο να επιληφθεί του ζητήματος.

Ο Αρεοπαγίτης τόνισε ότι το Πρωτοδικείο του Βόλου λειτουργεί πολύ καλά και πως οι επιτελούν το λειτούργημα τους όπως πρέπει.

Διαπίστωσε πως εμφανίζονται μικρά κενά στον αριθμό των δικαστών, αλλά θα αναζητηθούν οι κατάλληλοι τρόποι για να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση