Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Προκαταρκτική για την αερορύπανση στο Βόλο
Προκαταρκτική για την αερορύπανση στο Βόλο

Προκαταρκτική για την αερορύπανση στο Βόλο

Προκαταρκτική έρευνα ζήτησε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στις 29 Αυγούστου 2019.

Με την προκαταρκτική, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ζητείται να προσκομιστούν επιπλέον υπηρεσιακά έγγραφα, εκτός από τα πορίσματα του Κλιμακίου Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που επισυνάφθηκαν στη μήνυση, ενώ θα διερευνηθεί αν υφίσταται το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος.

Η  αντιπεριφερειάρχης είχε  καταθέσει μήνυση κατά της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας Βόλου, με βάση τα πορίσματα από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και μετά από συνεχείς ελέγχους από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας που ξεκινούν πριν σχεδόν ένα έτος.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε στον έλεγχο των δύο βιομηχανιών, της Χαλυβουργίας και της ΑΓΕΤ, με βάση τα πρακτικά ελέγχων που έχουν κοινοποιηθεί από το ΚΕΠΠΕ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο πνιγμοί σε Αλυκές και Γλύφα - https://t.co/WAGDYoC44j -

  • Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Τα νέα πρόσωπα - https://t.co/qEJhF13wjx -

  • Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις - https://t.co/CigGldLvUa -

"Αλιεύοντας" την είδηση