Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Προφυλακίστηκαν σε Λάρισα και Κορυδαλλό οι δύο δράστες για τις κλοπές
Προφυλακίστηκαν σε Λάρισα και Κορυδαλλό οι δύο δράστες για τις κλοπές

Προφυλακίστηκαν σε Λάρισα και Κορυδαλλό οι δύο δράστες για τις κλοπές

Τον δρόμο για τις φυλακές της Λάρισας και του Κορυδαλλού πήρε ο 56χρονος από τη και ο 47χρονος ομογενής από τη Γεωργία, οι οποίοι πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι κλοπές και ληστείες σε Βόλο και άλλες περιοχές της χώρας.

Εναντίον των δύο ανδρών που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι να γίνει η τους ο υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωσης κλοπής κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, δίωξη για κατοχή τητας ναρκωτικών για ιδία χρήση πλημμεληματικού χαρακτήρα και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για απολογία.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι κατηγορούμενοι θα κληθούν επιπλέον να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές και άλλων πόλεων, αφού εκτιμάται ότι είχαν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα “πλούσια” εγκληματική δράση ακόμα και στη Νότια Ελλάδα, ευρισκόμενοι από περιοχή σε περιοχή ανά τη χώρα, πραγματοποιώντας έκνομες ενέργειες.

Επιπλέον σημειώνεται ότι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και οι δύο ήταν σεσημασμένοι, αφού είχαν στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για παρόμοιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουμάνος και ο Γεωργιανός συνελήφθησαν προχθές γύρω στις 10:30 το πρωί σε κεντρικό σημείο του Βόλου (Κ. Καρτάλη με 28ης Οκτωβρίου), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, την ώρα που κινούνταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Jetta που έφερε Ρουμανικές πινακίδες.

Το μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας και στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους δύο άνδρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροτητες κάνναβης, ένας τρίφτης και υπολείμματα κάνναβης, διάφορα χρυσαφικά, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 6 Απριλίου έως σήμερα, οι δύο συνεργοί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρία σπίτια στο Βόλο.
Οι δράστες έσπαγαν τον “μύλο” από τις πόρτες, ενώ στο “στόχαστρό” τους ήταν μόνο μονοκατοικίες και χρυσαφικά.

Μπήκαν σε δύο σπίτια απ' όπου δεν έκλεψαν κάτι, ενώ στην τρίτη περίπτωση δεν ολοκλήρωσαν τη πράξη τους.

Προχθές κατάφεραν να μπουν σε διαμέρισμα στην παραλία, απ' όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας περίπου 2.000 € και το ποσό των 20 € και μέρος των κλεμμένων χρυσαφικών κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

Ακόμη, 27 Μαρτίου του 2019 στη Λάρισα, ο 56χρονος διέπραξε άλλες δύο περιπτώσεις κλοπής από σπίτια, αφαιρώντας συνολικά διάφορα χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, προέκυψε ότι εμπλέκονταν και σε ληστεία που έγινε στις 29 Μαρτίου το πρωί σε σπίτι στη Λάρισα.

Οι κατηγορούμενοι, είχαν εισέλθει στο σπίτι και κάποια στιγμή γείτονας είχε ακούσει τον θόρυβο και όταν είχε μπει στο σπίτι να δει τι συμβαίνει τον είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και έκλεψαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας συγχαίρει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α Μαγνησίας για την πρόσφατη επιτυχία της .

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Αναργ. Διχτάς και ο Κων. Ευθυμίου η παρατηρητικότητα των συναδέλφων τους και ο εξονυχιστικός έλεγχος σε αλλοδαπών στο κέντρο του Βόλου , απέφερε καρπούς και συνελήφθησαν οι δράστες κλοπών και ληστειών στην περιοχή μας και γενικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ της πόλης του Βόλου, στελεχωμένη με επαγγελματίες αστυνομικούς που έχουν υψηλή αίσθηση του καθήκοντος συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Σημαντική δε και άκρως επαγγελματική ήταν στην συνέχεια η έρευνα που διεξήχθη από την Υ.Α Βόλου κατά την οποία διαπιστώθηκε και εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους και η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση