Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών
Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών

Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων μετατρέψιμη προς 10€ την ημέρα, επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 58χρονο Βολιώτη επιχειρηματία, για προς το , ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Ο 58χρονος που είχε την ιδιότητα του ομόρρυθμου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας κατηγορείται πως δημιούργησε ανεξόφλητες οφειλές ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, προς το .

Ο κατηγορούμενος φέρεται πως δημιούργησε το συγκεκριμένο από τις 2 Νοεμβρίου του , μέχρι τις 29 Ιουνίου του 2017 και από τις 3 Μαρτίου του , έως και την 1η Αυγούστου του 2017.

Ο πληρεξούσιος του 58χρονου, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του δεν κατέβαλλε αυτά που όφειλε, επικαλέστηκε την .

Παράλληλα παραδέχθηκε το που υπάρχει, και συμπλήρωσε πως ο πελάτης του λόγω αναδουλειάς περιήλθε σε οικονομική ένδεια, ενώ ενημέρωσε την έδρα πως η εταιρία έχει πλέον κλείσει.

Σε μια δεύτερη για προς το δημόσιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε 15 μηνών μετατρέψιμη προς 10€ την ημέρα, 51χρονο Βολιώτη.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δικάστηκε ερήμην καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία, χρωστούσε ποσό της τάξης των 130.000€, δημιουργώντας χρέη από τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

  • Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση - https://t.co/zdjlpTsxPw -

"Αλιεύοντας" την είδηση