Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών
Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών

Πολύμηνες καταδίκες για χρέη προς το Δημόσιο εις βάρος επιχειρηματιών

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων μετατρέψιμη προς 10€ την ημέρα, επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 58χρονο Βολιώτη επιχειρηματία, για προς το ελληνικό Δημόσιο, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Ο 58χρονος που είχε την ιδιότητα του ομόρρυθμου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας κατηγορείται πως δημιούργησε ανεξόφλητες ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, προς το δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται πως δημιούργησε το συγκεκριμένο χρέος από τις 2 Νοεμβρίου του 2016, μέχρι τις 29 Ιουνίου του 2017 και από τις 3 Μαρτίου του 2016, έως και την 1η Αυγούστου του 2017.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 58χρονου, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του δεν κατέβαλλε αυτά που όφειλε, επικαλέστηκε την οικονομική κρίση.

Παράλληλα παραδέχθηκε το χρέος που υπάρχει, και συμπλήρωσε πως ο πελάτης του λόγω αναδουλειάς περιήλθε σε οικονομική ένδεια, ενώ ενημέρωσε την έδρα πως η εταιρία έχει πλέον κλείσει.

Σε μια δεύτερη καταδίκη για προς το δημόσιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών μετατρέψιμη προς 10€ την ημέρα, 51χρονο Βολιώτη.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δικάστηκε ερήμην καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία, χρωστούσε της τάξης των 130.000€, δημιουργώντας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση