Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Πολιτική βούληση του Υπουργείου για στέγαση των Δικαστηρίων σε νέο κτήριο
Πολιτική  βούληση  του Υπουργείου για στέγαση των Δικαστηρίων σε νέο κτήριο

Πολιτική βούληση του Υπουργείου για στέγαση των Δικαστηρίων σε νέο κτήριο

με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος αυτού Γαϊτάνης, είχε την Πέμπτη, 24/11/ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σάρλης.

Αντικείμενο αυτής ήταν η επιβεβαίωση της πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τεθεί ως προτεραιότητα η εκπλήρωση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων προκειμένου τα δικαστήρια του Βόλου να στεγαστούν σε νέο κτίριο, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους.

Στη ρητά διαπιστώθηκε από τον Γ.Γ. ότι ο Βόλος, ήδη ενόψει της παλαιότητας του δικαστικού μεγάρου από το οποίο εξυπηρετείται σήμερα η πόλη, αλλά και ενόψει του μεγέθους και της σημαντικότητας της τελευταίας, δικαιούται να προσδοκά ευμενή αντιμετώπιση στα σχετικά αιτήματα που διατυπώνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί άμεσα η άτυπη Επιτροπή, που θα εργαστεί για τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων λεπτομερειών με βάση συγκεκριμένο πλάνο εργασίας.

Μετά από ενημέρωση ότι εκ μέρους του Υπουργείου έχει ήδη προγραμματιστεί η επαναλειτουργία της Στέγης Ανηλίκων Βόλου, ως πρώτο βήμα, ενδεικτικό των διαθέσεων θετικής ανταπόκρισης στο ζήτημα, συμφωνήθηκε να είναι η εκπλήρωση των αναγκαίων διαδικαστικά και πραγματικά όρων για την αναζήτηση και παραχώρηση κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση