Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ποινές σε δύο Βολιώτες επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο
Ποινές σε δύο Βολιώτες επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο

Ποινές σε δύο Βολιώτες επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο

Καταδικάστηκαν χθες από το δύο για προς το Δημόσιο, με το Δικαστήριο να τους επιβάλλει ποινή 12 μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα, και 10 μηνών μετατρέψιμη επίσης προς 5€ ημερησίως.

Στην πρώτη περίπτωση με 12 μήνες τιμωρήθηκε ένας 47χρονος Βολιώτης ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης για 315.000€ που δημιουργήθηκαν το διάστημα από τις 30 οεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου 2018.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ ένας μάρτυρας που κατάθεσε στο Δικαστήριο είπε πως έβαλαν υποθήκη την περιουσία τους που κοστολογείται γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ, για να λάβουν επιδότηση για μια επιχειρηματική κίνηση που σχεδίαζαν.

Το αίτημα που υποβλήθηκε απορρίφθηκε τελικά με τις οφειλές όμως να παραμένουν, χωρίς όμως ταυτόχρονα να μπορούν να αξιοποιήσουν την μεγάλη τους περιουσία.

Στη δεύτερη καταδίκη αυτή τη φορά εναντίον ενός 59χρονου Βολιώτη διαχειριστή , ο οποίος “έφαγε” 10 μήνες προς 5€ την ημέρα, ο κατηγορούμενος φαίνεται να χρωστούσε στην εφορία ποσό περίπου 1,3 εκ. ευρώ, χρέος που δημιουργήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου 2014 έως και τις 10 Ιουλίου .

Επίσης το Δικαστήριο έδωσε τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου συνηγόρου να αποπληρώσει το ποσό εντός δύο ετών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 59χρονου δεν υπήρχε αντικείμενο δουλειάς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά η εταιρία φρόντιζε να πληρώνει τους εργαζόμενους, αλλά όχι τις υιπες υποχρεώσεις της, και στο μεταξύ ο πελάτης του αντιμετωπίζει προβλήματα ς που δεν του επιτρέπουν να εργαστεί για να τελειώνει με τα χρέη του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση