Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων
Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων

«Βριές ποινές επέβλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ς, στις 27/10/2015 σε δύο περιπτώσεις παραβίασης του Νόμου περί Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων (Ν. 2121/1993), όπου είχε ασκηθεί ποινική για την κακουργηματική μορφή του αδικήματος, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 66 παρ. 3 του Νόμου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει εταιρεία έκδοσης βιβλίων για την εκ της αγγλικής γλώσσας.

Συγκεκριμένα:

1) 4 ετών επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη φωτοτυπικού κέντρου της ς, καθώς πέραν από επιμέρους πωλήσεις, είχε στην κατοχή του, έτοιμες προς διάθεση 25 (βιβλιοδετημένες) φωτοτυπίες αγγλικών βιβλίων διαφόρων εκδοτικών οίκων, καθώς και μεγάλο αριθμό σκαναρισμένων βιβλίων στον υπολογιστή του, προκειμένου να τα εκτυπώνει άμεσα, σε κάθε ζήτηση του καταναλωτικού κοινού.

2) Ποινή κάθειρξης 6 ετών επιβλήθηκε σε βιβλιοπώλη της Λάρισας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρόσφατα για του ίδιου Νόμου. Στην κατοχή του βρέθηκαν άνω των 100 βιβλιοδετημένων και μη φωτοτυπημένων βιβλίων της εν λόγω εταιρείας και πλέον των 300 άλλων εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, προκειμένου να έχει ανασταλτική δύναμη η άσκηση έφεσης από τον καταδικασθέντα, του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χ.

Οι αποφάσεις αυτές προστέθηκαν σε αρκετές ακόμα αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα κατά τόπους αρμόδια Εφετεία Κακουργημάτων, ανά την Ελλάδα, στo πλαίσιo αντίστοιχων μηνυτήριων αναφορών της εταιρείας, που έχουν υποβληθεί στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συστηματικής παράνομης φωτοτύπησης των βιβλίων της από και φωτοτυπικά κέντρα.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση