Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων
Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων

Ποινές για παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων

«Βαριές επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στις 27/10/2015 σε δύο περιπτώσεις παραβίασης του Νόμου περί Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων (Ν. 2121/1993), όπου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την κακουργηματική μορφή του αδικήματος, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 66 παρ. 3 του Νόμου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει εταιρεία έκδοσης βιβλίων για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Συγκεκριμένα:

1) Ποινή φυλάκισης 4 ετών επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη φωτοτυπικού κέντρου της Καρδίτσας, καθώς πέραν από επιμέρους πωλήσεις, είχε στην κατοχή του, έτοιμες προς διάθεση 25 (βιβλιοδετημένες) φωτοτυπίες αγγλικών βιβλίων διαφόρων εκδοτικών οίκων, καθώς και μεγάλο αριθμό σκαναρισμένων βιβλίων στον υπολογιστή του, προκειμένου να τα εκτυπώνει άμεσα, σε κάθε ζήτηση του καταναλωτικού κοινού.

2) Ποινή κάθειρξης 6 ετών επιβλήθηκε σε βιβλιοπώλη της Λάρισας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρόσφατα για παράβαση του ίδιου Νόμου. Στην κατοχή του βρέθηκαν άνω των 100 βιβλιοδετημένων και μη φωτοτυπημένων βιβλίων της εν λόγω εταιρείας και πλέον των 300 άλλων εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, προκειμένου να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεσης από τον καταδικασθέντα, του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι αποφάσεις αυτές προστέθηκαν σε αρκετές ακόμα αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα κατά τόπους αρμόδια Εφετεία Κακουργημάτων, ανά την Ελλάδα, στo πλαίσιo αντίστοιχων μηνυτήριων αναφορών της εταιρείας, που έχουν υποβληθεί στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συστηματικής παράνομης φωτοτύπησης των βιβλίων της από και φωτοτυπικά κέντρα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση