Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή σε μεθυσμένο οδηγό δικύκλου
Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή σε μεθυσμένο οδηγό δικύκλου

Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή σε μεθυσμένο οδηγό δικύκλου

Ποινή πέντε μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρεις μήνες, αλλά και χρηματική ποινή 1.200€, επέβαλλε σε 54χρονο δικυκλιστή, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο οποίος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας οδηγούσε τη μηχανή χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης κι ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ενώ στον έλεγχο αλκοτέστ που υπεβλήθη, εντοπίστηκε συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα το 1,79mg/dL στην πρώτη μέτρηση και 1,97mg/dL στη δεύτερη μέτρηση.

Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν στεναχωρημένος, με αποτέλεσμα να καταναλώσει λίγο κρασί και παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα, δηλώνοντας παράλληλα ότι ήταν απαράδεκτη η ενέργεια του.

Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρεις μήνες, αλλά και χρηματική ποινή 1.200€, ενώ του δόθηκε και η δυνατότητα άσκησης έφεσης.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση