Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διεκόπη για τις 4 Ιουνίου
Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διεκόπη για τις 4 Ιουνίου

Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διεκόπη για τις 4 Ιουνίου

Με την μαζική αποχώρηση των δικηγόρων υπεράσπισης που έθεσαν θέματα ς τόσο για την  σωματική ακεραιότητα των ιδίων όσο και των συνηγόρων τους διακόπηκε η δίκη της ΧΑ για τις 4 Ιουνίου.

Η δίκη διακόπηκε μέσα σε πανδαιμόνιο και βαριές κουβέντες από τους γονείς του Παύλου Φύσσα και μάρτυρες υπεράσπισης που φώναζαν «δολοφόνοι», «σκοτώνετε και θέλετε και οίκτο».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα στρεφόμενη προς τους αστυνομικούς που είχαν μπει στη μέση μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων είπε «τι τους φυλάτε τους δολοφόνους, από ποιους τους φυλάτε από μας που σκότωσαν τους ανθρώπους μας;» και συνέχισε: «Τι τους φυλάτε μόνον τον Παύλο δεν φυλάξατε. Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε; Τί κοιτάς; Δολοφόνοι. Εικοσιτέσσερα άτομα τον κοιτάγατε, όταν το σκοτώνατε;».

Το πανδαιμόνιο συνεχίστηκε για πολλή ώρα ακόμα και όταν το είχε αποχωρήσει, με τον πατέρα του Παύλου Φύσσα να στρέφεται στην Λιάνα Κανελη που ήταν παρούσα και καλώντας την να πάρει θέση.

Η κ. Κανέλη με έντονη φωνή του απάντησε: «Μην σπάσετε, μην σπάσετε αυτό θέλουν. Θα την κάνουμε αυτή τη δίκη, ηρεμήστε.

Λογοκρισία θέλουν. α βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε».

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα αποκρίθηκε στη βουλευτή του ΚΚΕ: «Πότε Λιάνα μου, πότε». «Θα την κάνουμε τη δίκη», ήταν η απάντηση της κ. Κανέλη.

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος του ίκου Μιχαλολιάκου, κ. Τάκης Μιχαλόλιας για λογαριασμό όλων των συνηγόρων υπεράσπισης κάλεσε το να τους εξασφαλίσει ομαλή διεξαγωγή της δίκης και δήλωσε την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

«Πρωτοφανές το επεισόδιο που εξελίχθηκε ενώπιον σας. Οι συνήγοροι δεν μπορούν να συνεχίσουν το τους. Δηλώνουμε ότι διακόπτουμε να προσφέρουμε να τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας και θα απευθυνθούμε στο σύλλογο μας», δήλωσε ο κ. Μιχαλόλιας και πρόσθεσε: «Καλώ τους δικηγόρους της ς αγωγής να μην συμπεριφέρονται, δυστυχώς, ως σαν να είναι ένοχοι οι πάντες εδώ μέσα».

Στη συνέχεια άλλος συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να σταματήσει «η αρθρογραφία του μίσους», ενώ ο κ. Μιχαλόλιας πρόσθεσε «είμαστε άνθρωποι».

Μετά το λόγο πήρε συνήγορος της πολιτικής αγωγής που δεν πρόλαβε να μιλήσει καθώς ξέσπασε νέο πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα που οδήγησε το δικαστήριο σε για τις 4 Ιουνίου.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το πανδαιμόνιο σημειώθηκε όταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Κορυδαλλού ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει από την πλαϊνή είσοδο στη δίκη της ΧΑ φωνάζοντας «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Μέσα από μία πόρτα που χωρίζει τη δίκη όπου διεξάγεται η δίκη της ΧΑ με εκείνη για τη δράση των Πυρήνων της Φωτιάς πολλά άτομα επιχείρησαν να πλησιάσουν τους κατηγορουμένους της ΧΑ.

Πετάχτηκαν μπουκάλια και επικράτησε πανικός καθώς η πόρτα εισόδου είχε άμεση επαφή με τις θέσεις των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, ξεσηκώθηκαν και πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη της ΧΑ με δεδηλωμένα τα αντιφασιστικά τους αισθήματα με να επικρατήσει πραγματικό κομφούζιο.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την προστασία του δικαστηρίου και τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας των ιδίων και των κατηγορουμένων ενώ η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης αποσόβησε τα χειρότερα.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, έκλεισαν οι πόρτες που συνδέουν εσωτερικά αλλά και εξωτερικά τους δυο χώρους με τις δίκες για ΧΑ και Πυρήνες με ενίσχυση των αστυνομικών μέσα κι έξω στα προαύλια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ εκείνων που επιχείρησαν να εισέλθουν στη δίκη της ΧΑ ήταν και εμπλεκόμενοι, οι οποίοι έχουν σχέση με τη δίκη της ΣΠΦ που διεξάγεται και αυτή τη στιγμή σε διπλανή αίθουσα.

Με την ολοκλήρωση της έντασης ο Τακης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει καθώς τίθεται θέμα ς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου, μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν κατά τις υπεράσπιση φωνάζοντας «δολοφόνοι» και άλλα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση