Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Παιδικό βιβλίο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο – Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή»
Παιδικό βιβλίο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο – Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή»

Παιδικό βιβλίο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο – Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή»

Ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Θα συναντηθούμε στ' όνειρο – Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» που απευθύνεται σε κρατούμενους γονείς και τα τους εκδόθηκε πρόσφατα από το /Γενική Γραμματεία Αντεγκλη­ματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπου.

 

Το βιβλίο δημιουργήθηκε το 2008 σε φυλακή της Γερμανίας από ομάδα κρατουμένων γονιών, σε συνεργασία με ψυχολόγους. Μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα και ήδη προωθείται στα καταστήματα σης της χώρας για να δοθεί στους κρατουμένους γονείς.

Το βιβλίο αυτό μίλα στο με αμεσότητα και ειλικρίνεια για την πραγματικότητα της φυλακής και επιχειρεί να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα του παιδιού για τους λόγους ς του πατέρα ή της ς του.

Μ' αυτό τον τρόπο «δίνεται η ευκαιρία σε γονείς ή σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με φυλακισμένων να ανοίξουν την κουβέντα, να μιλήσουν και να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη του πατέρα ή της ς τους», γράφει στο οπισθόφυλλο ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής  Ευτύχης Φυτράκης.

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων  και συνεπώς της αντεγκληματικής πολιτικής, μέσω της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών τους κατά τη διάρκεια της φυλάκισης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση