Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Οπισθοδρομική η απόφαση του Υπουργείου για παραμονή των φυλακών στο Βόλο
Οπισθοδρομική η απόφαση του Υπουργείου για παραμονή των φυλακών στο Βόλο

Οπισθοδρομική η απόφαση του Υπουργείου για παραμονή των φυλακών στο Βόλο

“Στο πλίσιο ς που πργματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Υπουργείου  Γ. Σαρλή και των υπηρεσιακών παραγόντων , ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι φυλακές του Βόλου, καθότι το ανακατασκευής των φυλακών στο Αϊδίνι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης. Εξ' όσων γνωρίζουμε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μεριμνήσει και έχει ήδη αποκτηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οικόπεδο στο Αϊδίνι, έχει ήδη περιφραχθεί και έχουν εκπονηθεί και οι απαιτούμενες μελέτες για την ανέγερση νέων φυλακών”. Τα παραπάνω τονίζει το μέλος  της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.,περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Γιώργος .


Ο ίδιος προσθέτει πως “η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσμενής για την πόλη, καθότι τα σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης των πόλεων επιβάλουν την μεταφορά των φυλακών εκτός πόλεως και όχι εντός του αστικού ιστού. Μάλιστα θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο αποτελεί τη μοναδική ίσως μεγάλη πόλη της Ελλάδος αλλά και των λοιπών αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών, που φιλοξενεί στο του φυλακές, όπου μάλιστα οι κρατούμενοι εκτελούν πάσης φύσεως για σχεδόν όλα τα ποινικά αδικήματα.

Αρνητική πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι οι φυλακές του Βόλου είναι δίπλα σε τρία μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.  Σημειώνουμε ότι σε γειτονικές όπως τα Τρίκαλα οι φυλακές έχουν μεταφερθεί προ πολλών ετών  εκτός πόλεως αφού οικοδομήθηκε σύγχρονο κτίριο κράτησης και στο χώρο των παλαιών φυλακών ήδη ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα στεγάσουν το μουσείο Τσιτσάνη.”

Τέλος ο κ.   τονίζει: “Η μεταφορά και νέα χωροθέτηση των φυλακών είναι άριστα συνδεδεμένη με την ανάπλαση του κεντρικού ιστού της πόλης του Βόλου, αποτελεί προϋπόθεση αναβάθμισης της περιοχής της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής.

Η χθεσινή όμως απόφαση – εξέλιξη για παραμονή των φυλακών στο βασικό ιστό της πόλης του Βόλου στο πλαίσιο της συζήτησης για δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου προκαλεί  θυμηδία και ανησυχία για το μέλλον και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στην πόλη μας. Αλήθεια σε ποίες ενέργειες έχουν προβεί οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης του νομού μας για το φλέγον αυτό ζήτημα;”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση