Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Οικογένεια θύματος στη φωτιά της Αν. Αττικής καταθέτει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ψυχική οδύνη
Οικογένεια θύματος στη φωτιά της Αν. Αττικής καταθέτει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ψυχική οδύνη

Οικογένεια θύματος στη φωτιά της Αν. Αττικής καταθέτει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ψυχική οδύνη

Αγωγή για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής τους οδύνης θα καταθέσουν αύριο, Πέμπτη, τα μέλη της οικογένειας ενός θύματος που στη της 23ης Ιουλίου στον Νέο Βουτζά της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Η αγωγή αυτή, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, και όπως αναφέρεται στην εν λόγω αγωγή, στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της και του Δήμου Μαραθώνος, λόγω συγκεκριμένων σοβαρών παραλείψεων των οργάνων της.

Εκτός από την αγωγή αυτή, εκ μέρους μελών της οικογένειας του ίδιου θύματος υπεβλήθη από την αρχή και σχετική ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατά των αρμόδιων φυσικών προσώπων, τόσο του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και της και του Δήμου Μαραθώνος, η οποία, όπως και άλλες μηνύσεις, συσχετίσθηκε με την αυτεπαγγέλτως κινηθείσα ποινική διαδικασία.

Από ποινικής πλευράς, η νομίμως διαταχθείσα προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται προς το τέλος της και σύντομα θα ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις και το πιθανότερο είναι, η όλη ποινική υπόθεση να διαβιβασθεί στον αρμόδιο τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί κύρια ανάκριση.

Διευκρινίζεται, ότι, μετά την πρώτη ως άνω αγωγή, θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές από συγγενείς άλλων τραγικών θυμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση